Taksicinin kafasýna kaldýrým taþýyla vuran sanýða verilen ceza belli oldu
ABONE OL

Ýzmir 8. Aðýr Ceza Mahkemesi'ndeki duruþmaya tutuklu sanýk A.T, müþteki taksici Selim Keleþ ve taraf avukatlarý katýldý.

Sanýk A.T, daha önceki heyete savunmasýna tam yapamadýðýný belirterek, yeniden savunma yapmak istediðini belirtti.

Talebi kabul edilen A.T. olaydan dolayý özür dileyerek, "Yaptýðým hatanýn farkýndayým. Parasýna, malýna teþebbüs etmek gibi bir þey olmadý. Aþýrý alkollü olduðum için vurdum. Poþetin içindeki taþý alkol alýrken üzerine oturmak için koymuþtum. Ýçinde alkol var sanýp yanýma almýþým. Vurduðum için çok piþmaným. Yaðma gibi bir durumum yoktu. Eþim ve 3 yaþýndaki oðlum ortada kaldý. Eþimle boþanma aþamasýna geldik. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

A.T, taksicinin, babasý ve amcasýndan 5 milyon lira para istediðini öne sürdü.

Müþteki taksici Selim Keleþ de sanýðýn amcasýnýn kendisini telefonla aradýðýný ve buluþmak istediðini ifade ederek, "Bir kafede oturduk. 'Helalleþelim, adýný koyalým' dedi. Ben de durumun ciddiyetini anlattým. Ben felç kalsam ne olacaktý dedim. O gün öylesine '5 milyon verin helalleþelim' dedim. Onlar da bana 70 bin lira teklif ettiler." diye konuþtu.

Daha sonra müþteki avukatý, olayda kullanýldýðý iddia edilen 3 kilo 600 gram aðýrlýðýndaki parke taþýný delil olarak, "taþla öldürmeye tam teþebbüs" konusunda inceleme yapýlmasý için mahkemeye sundu.

Mahkeme heyeti, olayda kullanýldýðý iddia edilen parke taþýný suç delili olarak emanete alýnmasýna karar verdi.

Ayrýca, müþteki taksici ve avukatý, sanýðýn öldürmeye tam teþebbüsten yargýlanmasýný, ek iddianame düzenlenmesini istedi.

- "MÜVEKKÝLÝM HAKKIMDA BERAAT TALEBÝNDE BULUNMUYORUM"

Cumhuriyet savcýsý mütalaasýnýn hazýr olduðunu belirterek, sanýðýn "gece vakti silahla yaðma" suçundan cezalandýrýlmasýný talep etti.

Sanýk avukatý savunmasýnda, insan olarak sanýðýn karþýsýnda olduðunu belirterek müvekkilini kýnadýðýný vurgulayýp, "Müvekkilim hakkýnda beraat talebinde bulunmuyorum. Ancak öldürmeye teþebbüs suçlamasýna da karþý çýkýyorum." dedi.

Son sözleri sorulan sanýk A.T. oðlu ve eþine kavuþmak istediðini bildirdi. Mahkeme heyeti karar için ara verdi.

Aranýn ardýndan heyet, sanýðý "gece vakti silahla yaðma" suçundan alt sýnýrdan uzaklaþarak 13 yýl hapse çarptýrdý.

Olayýn teþebbüs aþamasýnda kalmasýndan dolayý cezada indirim yapan mahkeme heyeti, cezayý önce 9 yýl 9 aya sonra da iyi hal indirimi yaparak 8 yýl 1 ay 15 güne düþürdü.

- OLAY

Karabaðlar ilçesinde taksi þoförlüðü yapan ve 10 Ekim 2023'te aracýna binen A.T. tarafýndan baþýna kaldýrým taþýyla vurularak darp ve gasbedilmeye çalýþýlan 62 yaþýndaki Selim Keleþ, hastanedeki tedavisinin ardýndan taburcu edilmiþti.

Buca ilçesinde yaþanan olayda, araç kamerasý sayesinde yakalanan A.T. tutuklanmýþ, hakkýnda "Silahla yaðmaya teþebbüs" suçundan dava açýlmýþtý.

  • izmir taksi þoförü
  • kaldýrým taþý saldýrýsý
  • gasbetme suçu