Tarihi operasyonun ilki tamamlandý: Türkiye bizi yalnýz býrakmadý
ABONE OL

Ýsrail'in saldýrýlarýnýn sürdüðü Lübnan'dan tahliye edilen 378 sivili taþýyan Deniz Kuvvetleri Komutanlýðýnýn amfibi gemisi TCG Sancaktar, Mersin Limaný'na ulaþtý.

Dýþiþleri Bakanlýðý ve Milli Savunma Bakanlýðý koordinesinde, Lübnan'a insani yardýmlarý ulaþtýran amfibi gemilerden TCG Bayraktar'ýn tahliye edilen 588 sivili Mersin'e getirmesinin ardýndan ayný göreve katýlan TCG Sancaktar da yurda dönüþ yolculuðunu tamamladý.

Tahliye edilen Türkler vatanlarýnda

Beyrut Limaný'ndan bindirilen 378 sivili taþýyan gemi, ulaþtýðý Mersin Limaný'nda rýhtýma yanaþtý.

Gemidekiler, iþlemlerin tamamlanmasýnýn ardýndan askeri personel eþliðinde TCG Sancaktar'dan indirildi.

Yaralý veya týbbi bakýma ihtiyacý olanlar 112 Acil Saðlýk ekiplerince hastanelere kaldýrýldý, diðerleri ise midibüslerle limandan ayrýldý.

- "VATANIMIZDA OLMAK ÇOK GÜZEL BÝR DUYGU"

Kente getirilenlerden Eyüp Sabri Kýrgýz, gazetecilere, tahliye operasyonuna katýlan ekiplerin kendileriyle yakýndan ilgilendiðini anlatarak, "Onlar da 36 saattir uyumuyorlar. Uyumadýlar ama bizi çocuk gibi uyuttular, yemeðimizi, suyumuzu yanýmýza koydular. Herkese çok teþekkür ediyorum. Vatanýmýzda olmak çok güzel bir duygu. Allah vatanýmýza, milletimize, devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandý.

"TÜRKÝYE'DE BÖYLE BÝR ÞEY GÖRMEDÝM"

Öncelikle yaþlý ve çocuklularýn tahliye edildiði gemi ile Beyrut'tan gelen yolcular arasýnda bulunan Nijeryalý eþi ve 7 aylýk bebeði Hilda ile yurda gelen Goncagül Udigwe ise insanlarýn Lübnan'da zor durumda olduðunu belirterek, "Türkiye'de böyle bir þey görmedim. Tahliye olunca çok sevindik. Çünkü bazý uçaklar seferleri iptal ediliyordu, bu tahliye haberine çok sevindik. Ama orada kalanlar için durum çok zor. Yolculuðumuz çok iyi geçti, bizimle sürekli ilgilendiler" dedi.

"DURUM ORADA ÇOK ZOR"

Beyrut'tan gelenler arasýnda bulunan Necip Tunç ise orada yaþanan dramýn kelimelerle anlatýlamayacaðýnýn ifade ederek, "Durum orada çok zor. Millet korkuyor, hiç rahat yok. Bizler geldik. Devletimizden, ordumuzdan Allah razý olsun. Allah güç kuvvet ve zaferler versin inþallah" diye konuþtu.

"TÜRKÝYE BÝZÝ YALNIZ BIRAKMADI"

Türkiye'nin Beyrut'tan yapýlan tahliye sürecini baþarýlý bir þekilde yürüttüðünü kaydeden Orhan Havar ise "Savaþ bölgesine çok yakýndýk. Orada mahsur kaldýk. Devletimiz sað olsun bize sahip çýktý, yalnýz býrakmadý. Oradan bizi tahliye etti. Türkiye'ye geldiðimiz için çok sevinçliyiz. Orada durum çok karýþýk, nereye bomba düþeceði belli olmuyor. Belirli bölgelerde savaþ olmasýna raðmen, þehrin ortasýna bomba düþüyor. Hiçbir yer güvenli deðildi. Bizim gibi mahsur kalan bir sürü insan var. Ama sað olsun ülkemiz orada bizi býrakmadý, vatan topraðýna kavuþturdu" ifadesini kullandý.

300 TON ÝNSANÝ YARDIM MALZEMESÝ GÖNDERÝLDÝ

Deniz Kuvvetleri Komutanlýðýnýn amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar, AFAD'ýn giriþimiyle toplanan 300 ton insani yardým malzemesini önceki gün Beyrut Limaný'na ulaþtýrmýþtý.

Yüklerin boþaltýlmasýnýn ardýndan sivillerin tahliyesini gerçekleþtiren amfibi gemileri, 2 firkateyn ve 2 karakol gemisi eþliðinde Türkiye'ye dönüþe geçmiþti.

Türkiye'den tarihi operasyon! Türkler yurda dönüyor

Gemiler Türkiye'ye doðru yol çýktý