Tatar: MGK sonrasý yapýlan açýklama bizleri daha da güçlü kýlmýþtýr
ABONE OL

KKTC Cumhurbaþkaný Tatar, MGK sonrasý yayýmlanan bildiriyle ilgili mesaj paylaþtý.

Ersin Tatar mesajýnda, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkaný Sayýn Recep Tayyip Erdoðan baþkanlýðýnda toplanan Milli Güvenlik Kurulu sonrasý yapýlan açýklamanýn 4. maddesinde yer alan ifadeler, bizleri ziyadesiyle memnun etmiþ, daha da güçlü kýlmýþtýr." deðerlendirmesini yaptý.

Tatar, MGK'nin açýklamasýnda, özel statüye sahip Pile köyündeki vatandaþlarýn talepleri doðrultusunda "insancýl bir ihtiyacý" karþýlamak için yapýmýna baþlanan Pile-Yiðitler Yolu inþasýna karþý Birleþmiþ Milletler (BM) Barýþ Gücü'nün "çifte standartlý yanlý tutumuna" dikkatin çekildiðini belirtti.

BM Barýþ Gücü'nün ülkedeki faaliyetlerinin yazýlý mutabakatla yasal bir zemine oturtulmasýnýn elzem oluþuna da iþaret eden Tatar, Türkiye'nin uluslararasý hukuk ve anlaþmalardan doðan haklarýný kullanarak 20 Temmuz 1974'te gerçekleþtirdiði Mutlu Barýþ Harekatý sayesinde ülkede barýþ ve huzur ortamýnýn saðlandýðýný vurguladý.

Tatar, bu vesileyle Cumhurbaþkaný Erdoðan ve MGK üyelerine teþekkür ettiðini belirtti.

MGK BÝLDÝRÝSÝNDEKÝ KKTC ÝLE ÝLGÝLÝ AÇIKLAMA

Cumhurbaþkaný Erdoðan baþkanlýðýnda, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde yapýlan MGK Toplantýsý'nýn ardýndan bildiri yayýmlanmýþtý.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýnýn sosyal medya hesabýndan paylaþýlan bildiride, BM Barýþ Gücü'nün, KKTC egemenliðine ve Kýbrýs Türklerinin en temel insani ihtiyaçlarýna yönelik çifte standartlý tutum ve faaliyetlerinin tarafsýzlýk yükümlülüðüyle baðdaþmadýðý ve itibarýný zedelediði, bu çerçevede, barýþ gücünün KKTC'deki faaliyetlerinin KKTC makamlarýyla varacaðý yazýlý mutabakat yoluyla hukuki zemine oturtulmasý ihtiyacýnýn bir kez daha ortaya çýktýðý ifade edilmiþti.