Tatilcilerin tercihi þehirde bayram öncesi sýký denetim
ABONE OL

Konyaaltý ilçesindeki bir markete giren ekipler, sebze, meyve, bakliyat, makarna, þarküteri, sývý yað, temizlik malzemesi gibi temel gýda ve ihtiyaç maddelerinin fiyatlarý ile etiketlerinin olup olmadýðýný inceledi.

Ürünlerin etiket fiyatýyla kasa fiyatý arasýnda fark olup olmadýðýný da denetleyen ekipler, meyve-sebzelerin menþe ve geliþ fiyat bilgisini de Hal Kayýt Sistemi (HKS) üzerinden kontrol etti.

Ticaret Ýl Müdürü Halil Özþahan, gazetecilere, vatandaþýn ekonomik menfaatlerini korumak amacýyla sýk sýk denetimleri gerçekleþtirdiklerini söyledi.

Haftanýn 5 günü bu denetimlerin yapýldýðýný dile getiren Özþahan, "Antalya'da gitmediðimiz ilçe kalmadý, sürekli denetimdeyiz. Aðýrlýklý olarak zincir marketlere gidiyoruz ama küçük çaplý iþletmelerde de denetim yapýyoruz. Ekiplerimiz marketlere girince tüm reyonlarý geziyorlar, etiketin olup olmadýðýna ve kasa ile raf fiyatlarýnýn uyuþup uyuþmadýðýna bakýyorlar. Tespit edilen her iþlem için 2 bin 200 lira yaptýrým uygulanýyor." diye konuþtu.

Haksýz fiyat artýþýna yönelik ürünlerin geriye dönük 3 aylýk fiyat listelerini de kontrol ettiklerini aktaran Özþahan, haksýz bir artýþ varsa belgeleri toplayýp, Ticaret Bakanlýðýna gönderdiklerini ve gerekli yaptýrýmý bakanlýðýn uyguladýðýný bildirdi.

Özþahan, Kurban Bayramý sonrasýnda da denetimlerin devam edeceðini kaydetti.

  • Haksýz fiyat artýþý
  • Zincir market denetimi
  • Antalya Ticaret Müdürlüðü