Tayvan'dan depremzede öðrencilere eðitim desteði
ABONE OL

Dernekte düzenlenen protokol töreninde konuþan SGDD-ASAM Genel Koordinatörü Ýbrahim Vurgun Kavlak, 6 Þubat'ta meydana gelen Kahramanmaraþ merkezli depremlerden sonra Tayvan'ýn, dernekle iþbirliði içerisinde çalýþtýðýný, deprem bölgesine destek olduðunu belirtti.

Kavlak, bugün yapýlan protokol töreninin Tayvan ile yaptýklarý üçüncü program olduðunu belirterek, saðlýk, barýnma ve eðitim konusunda projeler ürettiklerini ifade etti.

Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang da dernekle çalýþmaktan memnun olduklarýný, öðrencilerin eðitimine destek verilmesinin önemli olduðunu söyledi.

Eðitim projelerinin hýzlý bir þekilde baþlatýlmasýnýn önemine iþaret eden Huang, öðrencilere mobil okul, kütüphane ve bilgisayar desteði verileceðini vurguladý.

- PROJEDEN DEPREMDEN ETKÝLENEN 5 ÝLDEKÝ ÖÐRENCÝLER YARARLANACAK

"Depremlerden Etkilenen Çocuklarýn Eðitime Eriþiminin Kolaylaþtýrýlmasý Projesi"yle, depremden etkilenen illerdeki çocuklarýn eðitime eriþiminin kolaylaþtýrýlmasý, onlarý öðrenme ortamýna yeniden döndürmek amacýyla mobil eðitim týrlarý ve konteyner laboratuvarlar ve deprem nedeniyle zarar görmüþ kamu kurumlarýnýn, belediyelerin ve üniversitelerin bilgisayar hibeleri ile teknolojik altyapýsýnýn güçlendirilmesi hedefleniyor.

Hatay, Adýyaman, Kahramanmaraþ, Gaziantep ve Malatya'da 31 Mart 2024 tarihine kadar uygulanacak projeden, depremden etkilenen bölgelerdeki ilkokul, ortaokul ve lise çaðýndaki hem Türk vatandaþý hem de yabancý uyruklu çocuklar yararlanabilecek.

  • Tayvan
  • depremzede öðrenci
  • eðitim desteði