TBMM Adalet Komisyonu, 8. Yargý Paketini 20 Þubat'ta görüþecek
ABONE OL

Yüksel, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, kamuoyunda 8. Yargý Paketi olarak da anýlan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazý Kanunlarda ve 659 Sayýlý Kanun Hükmünde Kararnamede Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Kanun Teklifi'nin dün TBMM Baþkanlýðýna sunulduðunu hatýrlattý.

Adalet Bakanlýðý ve milletvekilleri tarafýndan teklifin hazýrlýk sürecinde milletin hassasiyetlerinin en üst düzeyde dikkate alýndýðýný vurgulayan Yüksel, çalýþmalarýn titizlikle yürütüldüðünü belirtti.

Cüneyt Yüksel, þunlarý kaydetti:

"TBMM Adalet Komisyonu Baþkanlýðý olarak komisyon üyelerimizle 20 Þubat Salý günü toplanarak yargý paketini görüþeceðiz. 8. Yargý Paketi, hak arama hürriyetinin daha etkin kullanýlmasý, adalet inancýnýn güçlendirilmesi, yargýdaki uygulamalarýn düzenlenmesi açýsýndan önem arz etmektedir. Çok önemli düzenlemeler ihtiva eden, 42 maddeden oluþan, 15 farklý kanunda ve bir kanun hükmünde kararnamede deðiþiklik veya düzenleme içeren bu kanun teklifinin hayýrlý olmasýný diliyorum. Teklif, Komisyonumuzdaki görüþmelerin ardýndan Meclis Genel Kuruluna sunulacaktýr."

  • TBMM Adalet Komisyonu
  • 8 Yargý Paketi
  • Cüneyt Yüksel