TBMM Baþkaný Kurtulmuþ: Filistin davasýnýn yanýnda olmayý bir ödev olarak kabul ediyoruz
ABONE OL

Kurtulmuþ, TBMM Ýstanbul Çalýþma Ofisi'ndeki kabulde, Türkiye'nin Filistin'e desteðini dile getirerek, bu desteðin devam edeceðini belirtti.

Türkiye olarak bütün bir milletle, kurum ve kuruluþlarla Filistin davasýnýn yanýnda olmayý bir ödev olarak kabul ettiklerini kaydeden Kurtulmuþ, Filistin konusunda Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn öncülüðünde Türkiye'nin net duruþunu tüm platformlarda ifade ettiklerini vurguladý.

"FÝLÝSTÝN'E DESTEÐÝN ARTIRILMASI TEMEL SORUMLULUK"

Güney Afrika'nýn Uluslararasý Adalet Divanýna baþvurmasý ile Filistin davasýnda yeni bir dönemin baþladýðýna dikkati çeken Kurtulmuþ, özellikle bu dönemde Filistin davasýna destek verenlerin sayýsýnýn artýrýlmasý, insanlýk cephesinin güçlendirilmesinin temel sorumluluk olduðunu söyledi.

Kurtulmuþ, Ýslam dünyasýnýn siyasi farklýlýklarýný bir kenara býrakarak Filistin meselesinde ortak hareket etmesinin önemine vurgu yaptý.

Ýsrail'in en büyük gücünün Ýslam ülkelerinin parçalanmasý olduðuna iþaret eden Kurtulmuþ, Filistin davasýnýn zafere ulaþmasý için Müslümanlarýn birliðinin tesis edilmesi gerektiðinin altýný çizdi.

ÝSLAM DÜNYASINDA BÝRLÝK VURGUSU

Ýsrail'in, Netanyahu ve çetesinin uluslararasý alanda yalnýzlaþtýrýlmasý ve izole edilmesinin þart olduðunu ifade eden Kurtulmuþ, uzun bir mücadele alanýnýn bulunduðunu, özellikle bu süreçte Filistin dostlarýnýn sayýsýnýn artýrýlmasýnýn, siyasi farklýlýklarý bir yana býrakarak Ýslam dünyasýnýn birliðinin saðlanmasýnýn önem taþýdýðýný dile getirdi.

Kurtulmuþ, Parlamenterler Arasý Kudüs ve Filistin Platformu gibi platformlarýn hayati öneme sahip olduðunu, özellikle Afrika, Latin Amerika ve Asya'daki faaliyetlerin son derece faydalý olacaðýný anlatarak, kamuoyunun demokratik ülkelerde doðru yönlendirilmesi ve insanlarýn doðru bilgilendirilmesi konularýnda gösterilecek çabalarýn önemini vurguladý.

CÝBALÝYE'DE YAÞANANLAR ANLATILDI

Parlamenterler Arasý Kudüs ve Filistin Platformu Baþkaný ve Yemen Milletvekili Hamid Abdullah Al-Ahmar ise Filistin davasýna güçlü destek verdiði için Türkiye'ye teþekkür etti.

Kabulde ayrýca Filistin'deki son duruma iliþkin detaylý bir sunum da yapýldý.

Sunumda, Ýsrail'in saldýrýlarýný yoðunlaþtýrdýðý Cibaliye'deki insanlýk krizine iþaret edilerek, Ýsrail'in saldýrýlarýyla büyük bir insansýzlaþtýrma operasyonunun halihazýrda devam ettiði, Cibaliye bölgesindeki insanlarýn silah zoruyla yerlerinden edildiði kaydedildi.

Kabulde, Cezayir Millet Konseyi Baþkan Yardýmcýsý Ahmed Kharchi, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arasý Dostluk Grubu Baþkaný ve AK Parti Ýstanbul Milletvekili Hasan Turan ile Ürdün Milletvekili Yanal Fraihat, Senegal Milletvekili Marietou Dieng, Kolombiya Milletvekili Clara Eugenia Lopez Obregon, Filistin Ulusal Konseyi Üyesi Sharif Ali Husain Mishaal ve eski Mýsýr Milletvekili Adil Raþid de yer aldý.