TBMM Baþkaný Kurtulmuþ: Ýnsanýn huzurunun, güveninin ve refahýnýn olmadýðý yerde devlet yönetimi yeterince güçlü olmaz
ABONE OL

Þiþli'deki Grand Cevahir Otel'de düzenlenen, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn da katýldýðý Ýstanbul Muhtarlar Buluþmasý'nda konuþan Kurtulmuþ, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün hayýrlý olmasýný diledi.

Kurtulmuþ, muhtarlýk müessesesinin Türkiye demokrasisinin en önemli ve en anahtar kurumlarýndan olduðunu belirterek, "Doðrudan bir demokrasi örneði olan muhtarlýk, vatandaþlarýmýzýn kendi yöresinde ilk anda ulaþabildiði, taleplerini ve isteklerini, devletten beklentilerini kendisine ulaþtýrabildiði en önemli, en rasyonel kurumlarýmýzýn baþýnda geliyor. Dolayýsýyla Türkiye demokrasisinin fevkalade önemli bu kurumuna sahip çýkmak hepimizin ödevidir." diye konuþtu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Türkiye'yi yönettiði 22 yýllýk süreçte en fazla önem verdiði kurumlardan birisinin de muhtarlýk olduðuna dikkati çeken Kurtulmuþ, böylesine önemli bir kurumun bundan sonraki süreçte de Türkiye'de millet iradesinin daha güçlü þekilde siyasete, yönetime ve hizmetlere yansýtýlmasý için çok etkin þekilde kullanýlacaðýndan hiç þüphesi olmadýðýný kaydetti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan: Þehit düþen Yahya Sinvar'a rahmet diliyorum

"TÜRKÝYE'NÝN GÜÇLÜ OLMASI KAÇINILMAZDIR"

Kurtulmuþ, Türk devlet geleneðinde ve felsefesinde en önemli hususlardan birisinin "Ýnsaný yaþat ki devlet yaþasýn" anlayýþýnýn bulunduðunu aktararak, þu ifadeleri kullandý:

"Ýnsanýn huzurunun, güveninin, refahýnýn, saadetinin ve mutluluðunun olmadýðý yerde devlet yönetimi yeterince güçlü olmaz. Onun için vatandaþýmýzýn doðrudan mutluluðunu, huzurunu, güvenliðini saðlamakta önemli araçlarýmýzýn baþýnda gelen muhtarlýklarýmýzýn her zaman güçlendirilmesi Türkiye'nin önceliklerinden birisi olmuþtur. Çünkü önümüzdeki dönemde özellikle Cumhuriyetimizin ikinci asrýný 'Türkiye Yüzyýlý' olarak tanýmladýðýmýz bu dönemde, Türkiye'nin her alanda güçlü olmasý kaçýnýlmazdýr, bir zorunluluktur. Bu çerçevede devlet-millet kaynaþmasýnýn saðlanmasý, devletle milletin bütünleþmesi, esasý itibarýyla muhtarlýklarýmýzýn ortaya koyacaðý fevkalade etkin hizmetlerle pekiþecektir. Ben, bu bakýþ açýsýyla her birinize kendi muhtarlýk bölgenizde vereceðiniz hizmetler dolayýsýyla üstün baþarýlar diliyorum."

Yeni dönemde yeniden veya ilk kez seçilen bütün muhtarlara baþarýlar dileyen Kurtulmuþ, "Allah bu ülkeyi, bu milleti hep beraber milletiyle, devletiyle el ele tam bir bütünleþmeyle daha güçlü yarýnlara götürsün. Önümüzdeki dönem inþallah sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye'nin yüzyýlý olsun diyorum." þeklinde konuþtu.

  • Kurtulmuþ
  • tbmm
  • türkiye yüzyýlý