TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, Kazakistan ve Özbekistan'a resmi ziyaret gerçekleþtirecek
ABONE OL

TBMM Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Kurtulmuþ'un gerçekleþtireceði görüþmelerde, Kazakistan ve Özbekistan ile mevcut iþbirliklerin ve parlamentolar arasý iliþkilerin daha da ileri götürülmesi için yürütülecek çalýþmalar ele alýnacak, Türk dünyasýyla iliþkiler baþta olmak üzere, bölgesel ve uluslararasý meseleler hakkýnda fikir alýþveriþinde bulunulacak.

TBMM Baþkaný Kurtulmuþ'un, 19-21 Mayýs tarihlerinde resmi ziyarette bulunacaðý Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da, Kazakistan Meclisi Baþkaný Yerlan Koþanov, Kazakistan Senatosu Baþkaný Maulen Aþimbayev ile Kazakistan Baþbakaný Oljas Bektenov ile ayrý ayrý görüþme yapmasý, Kazakistan Cumhurbaþkaný Kasým Cömert Tokayev tarafýndan da kabul edilmesi bekleniyor.

Kazakistan'ýn Türkistan þehrini ziyaret edecek Kurtulmuþ, burada Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde düzenlenecek programda konuþacak.

TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, 22-23 Mayýs tarihlerinde ziyaret edeceði Özbekistan'ýn baþkenti Taþkent'te, Özbekistan Ali Meclisi Yasama Meclisi Baþkaný Nurdincan Ýsmailov, Özbekistan Ali Meclisi Senato Baþkaný Tanzila Narbayeva ve Özbekistan Baþbakaný Abdulla Aripov ile görüþecek.

Kurtulmuþ'un ayrýca Özbekistan Cumhurbaþkaný Þevket Mirziyoyev tarafýndan da kabul edilmesi planlanýyor.

Ziyaretlerde, MHP Grup Baþkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM Ýdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uður Bayraktutan, Türkiye-Kazakistan Parlamentolar Arasý Dostluk Grubu Baþkaný ve AK Parti Þanlýurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Türkiye-Özbekistan Parlamentolar Arasý Dostluk Grubu Baþkaný ve AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de yer alacak.