TBMM Baþkaný Kurtulmuþ: Türkiye ve Azerbaycan arasýnda tarihi olarak büyük bir ivme yakalandý
ABONE OL

Kurtulmuþ, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 14'üncü Genel Kurulu dolayýsýyla bulunduðu Bakü'de, Türkiye Maarif Vakfýnýn (TMV) Azerbaycan'ýn baþkenti Bakü'de kurduðu Uluslararasý Maarif Okullarýný ziyaret etti.

Türkiye Maarif Vakfý Baþkaný Birol Akgün'den bilgi alan Kurtulmuþ, okuldaki öðrencilerle görüþtü, hediyeler verdi.

Kurtulmuþ, öðretmenlerle yaptýðý sohbette, Türkiye ve Azerbaycan arasýnda tarihi olarak büyük bir ivme yakalandýðýný, her alanda büyük iþbirliðinin devam ettiðini ve bu iþbirliðini daha fazla artýrarak eðitim alanýnda da gelecek nesillere aktarýlacak çalýþmalarý sürdürdüklerini belirtti.

Maarif Vakfýnýn Türkiye'nin bir markasý olarak dünyanýn her yerinde yükseldiðini, bunu dünyanýn her yerinde müþahede etmekten memnuniyet duyduklarýný dile getiren Kurtulmuþ, þunlarý söyledi:

"Maarif Vakfý, 52 ülkede hizmet veren, Türkiye'nin önemli bir eðitim kurumu haline geldi. Gittiðimiz ülkelerde Maarif Vakfý, Yurtdýþý Türkler ve Akraba Topluluklar Baþkanlýðý (YTB), Türk Ýþbirliði ve Koordinasyon Ajansý Baþkanlýðý (TÝKA), Yunus Emre Enstitüsü gibi kuruluþlarýmýzýn çalýþmalarýnýn yanýnda artýk Türkiye'deki üniversitelerden, okullardan mezun olmuþ öðrencilerin açtýðý derneklerin açýlýþlarýna gidiyoruz. Eðitim alanýndaki baþarý ayný zamanda ülkelerin insanlarýnýn zihinlerini ve kalplerini de birbirine yakýnlaþtýran önemli bir sosyal proje olarak görülmelidir. Sizler aslýnda burada sadece çocuklarý eðitmiyorsunuz ayný zamanda ülkeler arasýndaki dostluk ve kalýcý iþbirliði imkanlarýný arttýrýyorsunuz. Hepinize çok teþekkür ederim."