TBMM Milli Savunma Komisyonu Baþkaný Akar, Azerbaycan'da: Ermenistan yanlýþ yola girerse bedel öder
ABONE OL

Aliyev'in Akar baþkanlýðýndaki TBMM Milli Savunma Komisyonu heyetini kabulünde, Türkiye ile Azerbaycan arasýndaki askeri ve savunma sanayi alanýndaki iliþkiler ve bölgede yaþanan son geliþmeler ele alýndý.

Heyet, Azerbaycan temaslarý kapsamýnda merhum Cumhurbaþkaný Haydar Aliyev'in mezarýný, 20 Ocak þehitlerinin defnedildiði Þehitler Hýyabaný'ný ve Bakü Türk Þehitliði'ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrasýnda basýn mensuplarýna açýklamalarda bulunan Akar, Karabað Zaferi'nin mimari Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev'le bir araya geldiklerini ve kendisinden son geliþmelere iliþkin deðerlendirmeleri dinleme fýrsatý elde ettiklerini belirtti.

Akar, Türkiye ve Azerbaycan'ýn 2. Karabað Savaþý sonrasýnda da askeri iþbirliðini geliþtirdiðini bildirerek, "Artýk tek yumruk, tek yürek, tek ordu olarak modernizasyon çalýþmalarýmýzý gerçekleþtiriyoruz. Tatbikatlarýmýzý gerçekleþtiriyoruz ve iki ordunun birlikte çalýþabilmesi imkanýný saðlayacak þekilde gerekli projeleri hayata geçirmiþ bulunuyoruz. Savunma sanayi konusunda iþbirliðimiz yoðun þekilde devam etmektedir." diye konuþtu.

Türkiye ve Azerbaycan'ýn tek amacýnýn bölgede barýþ, istikrar ve huzurun saðlanmasý olduðunu söyleyen Akar, þu deðerlendirmede bulundu:

"Ermenistan'ýn Azerbaycan'ýn uzattýðý bu barýþ elini bir an önce tutmasý ve bölgeye bir an önce barýþ ve huzurun gelmesi lazým. Bunun için gayret gösteriyoruz. Çünkü herhangi bir þekilde tahriklerle teþviklerle birtakým yönlendirmelerle yapýlacak giriþimlerin Ermenistan'a, bölgeye hiçbir þekilde iyilik getirmeyeceðini, insanlarýn hayatýný kolaylaþtýrmayacaðýný bilmesi lazým. Çünkü bazý ülkeler bir þekilde Ermenistan'a proxy devlet elbisesi giydirmek istiyorlar. Eðer Ermenistan bu yanlýþ yola girerse 44 günlük savaþta olduðu gibi çok ciddi zarar görür, bedel öder. Buna meydan vermemek lazým. Bizim için esas olan barýþtýr, huzurdur, Kafkaslarýn geleceðidir."

Akar, Azerbaycan'ýn sadece askeri konularda deðil, ekonomik konularda da önemli iþler baþardýðýný vurgulayarak, þunlarý kaydetti:

"Ýnþallah bu birlikteliðimiz ve beraberliðimiz sonsuza kadar devam edecek. Çok önemli iþler yaptýk. Bundan sonra çok önemli iþler yapmaya devam edeceðiz. Sadece Türkiye ve Azerbaycan olarak deðil, ayný zamanda Türk dünyasýyla Türk Devletleri Teþkilatýyla iþbirliðimizi sürdürmek suretiyle ülkelerimizin güvenliðini ve savunmasýný saðlayacaðýz."

Ziyaretlerde Akar'ýn yaný sýra Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Baðcý, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Ýzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Kýrþehir Milletvekili Metin Ýlhan, MHP Kahramanmaraþ Milletvekili Zuhal Karakoç Dora ve ÝYÝ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataþ da yer aldý.