TBMM Sanayi Komisyonu Baþkaný Varank'tan gençlere çaðrý: Hayal edin ve o hayallerin peþinden gidin
ABONE OL

Adana'da ilk kez gerçekleþtirilen TEKNOFEST'e katýlan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baþkaný Mustafa Varank ile Komisyon üyeleri, Demirören Medya Grubu'nun standýný ziyaret etti. Komisyon üyeleri, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öðrencileriyle de bir araya geldi. Komisyon Baþkaný Mustafa Varank da stand içerisinde yer alan podcast odasýnda Radyo D'nin konuðu oldu.

"EÐÝTÝMLERÝNE KATKI SAÐLAYABÝLMEK ADINA ÇOK ÖNEMLÝ"

TEKNOFEST'in Türkiye'nin sahiplendiði bir marka haline geldiðini anlatan Varank, "TEKNOFEST'te yarýþmacý kardeþlerimize farklý kategorilerde yarýþacaklarý görevler veriyoruz. Bu alanda proje ve fikirlerini ortaya koyan gençlerimiz yarýþýyorlar. Neticede en güzel fikir ve ürünü ortaya koymaya çalýþýyorlar. Gençlerimiz ayný zamanda insansýz sualtý araçlarýndan nükleer teknolojilere kadar farklý alanlarda projeler ortaya koyarak yarýþmayý gerçekleþtiriyor. Ýlerde bu alanlarda çalýþma yapacak gençlerimizi yönlendirebilmek, onlara yatýrým yapabilmek ve onlarýn eðitimlerine katký saðlayabilmek adýna çok önemli" dedi.

VATANDAÞLARDAN YOÐUN ÝLGÝ

TEKNOFEST'e vatandaþlarýn ilgisinin yoðun olduðunu belirten Varank, festivalin çok güzel geçtiðini kaydetti. Varank, gençlere, hayallerinin peþinden koþmalarý ve 'Ben yapamam' dememeleri konusunda cesaret veren Varank, devletin bu alanda çeþitli destekler sunduðunu da vurgulayarak, "Gençlere öðüdümüz þu olsun; mutlaka hayallerinin peþinden koþsunlar, 'Ben yapamam' demesinler, 'Ben baþaramam' demesinler, 'Bu zor' demesinler. Hayal etsinler ve o hayallerinin peþinden gitsinler. Bu yýl TEKNOFEST'e 1 milyon 650 bin genç katýldý. Dünyada bu manada çok gencin katýldýðý teknoloji etkinliði yok. Ýnþallah önümüzdeki dönemde bu ilgi artarak devam edecek" diye konuþtu.