TBMM Yurtdýþý Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Ýslamofobi ile mücadeleye destek verecek
ABONE OL

TBMM Dýþiþleri Komisyonu bünyesinde kurulan Yurtdýþý Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Baþkaný AK Parti Ýstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, komisyonun çalýþma planýna iliþkin AA muhabirine açýklamalarda bulundu.

Komisyonun 27. Dönem'de de kurulduðunu hatýrlatan Bölük, yapýlan çalýþmalarýn yurtdýþýnda yaþayan vatandaþlarýn hak kazanýmlarýna altyapý oluþturduðunu ifade etti.

28. Dönem'de de yurtdýþýndaki vatandaþlarýn ihtiyaçlarý doðrultusunda çalýþacaklarýný vurgulayan Bölük, "Avrupa dahil Asya'da, Amerika'da 7 milyonu aþkýn vatandaþýmýz var. Orada yaþayan vatandaþlarýmýzýn ihtiyaçlarý doðrultusunda, vatandaþlarýmýzýn kendisini daha rahat, huzurlu, güvende hissedeceði; hak ve hukuklarýnýn hem bulunduklarý ülkede hem de vatanlarýnda korunduðu çalýþmalar yapacaðýz." diye konuþtu.

Yurtdýþýnda yaþayan vatandaþlarýn ihtiyaçlarýný yakýndan bildiklerini vurgulayan Bölük, bu ihtiyaçlarýn bazýlarýnýn sosyolojik, bazýlarýnýn hukuki düzenlemeler boyutunda olduðunu belirtti.

"Yabancý düþmanlýðýyla, Ýslamofobi ile mücadele edeceðiz." diyen Bölük, komisyonun en önemli görevlerinden birisinin bu olacaðýný bildirdi. Bölük, "Yurtdýþýnda hem Müslüman hem de Türk nüfusa yönelik 1200'ü aþkýn saldýrý düzenlendi. Yaklaþýk bir ay önce Hanau saldýrýsýnýn yýl dönümüydü. Biz orada hayatýný kaybetmiþ kardeþimizin annesiyle bir araya geldik. Vatandaþlarýmýzýn hem sosyolojik hem de psikolojik olarak yanýnda olacaðýz. Devletimizin, parlamentomuzun varlýðýný her zaman hissettireceðiz." deðerlendirmesinde bulundu.

Yurtdýþýnda yaþayan vatandaþlara yönelik verilen sözlerin yerine getirilmeye baþlandýðýný aktaran Bölük, bu kapsamda yurtdýþýndan getirilen telefonlarýn kullaným süresinin 1 Ocak'tan itibaren uzatýldýðýný kaydetti. Bölük, yurtdýþýndaki vatandaþlarýn diðer taleplerine iliþkin de çalýþmalarýn sürdüðünü söyledi.

"VATANDAÞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEÐÝZ"

Terör örgütleri PKK ve FETÖ'nün yurtdýþýndaki vatandaþlara yönelik saldýrýlarýnýn bulunduðunu ifade eden Bölük, bu saldýrýlara karþý ilgili ülkelerdeki makamlarla iþbirliðini saðlayarak vatandaþlarýn yanýnda olduklarýný dile getirdi. Bölük, "Bu noktada caydýrýcý önlemler alýndý alýnacak da. Alt komisyonumuzun faaliyet alanlarýndan birisi de bu olacak. Bu konuda da vatandaþlarýmýzýn yanýnda olmaya ve bu mücadeleyi birlikte vermeye devam edeceðiz." diye konuþtu.

Ýnteraktif bir alt komisyon çalýþmasý yapmayý hedeflendiklerini dile getiren Bölük, yurtdýþý ziyaretlerinin yaný sýra vatandaþlarý da Meclis'te aðýrlayacaklarýný söyledi. Bölük, "27. Dönem'de 4-5 tane böyle çalýþma olmuþ. Bazen bakanlýklarý dinliyoruz bazen diðer paydaþlarýmýzý dinliyoruz. Yurtdýþýnda yaþayan vatandaþlarýmýzýn kurduðu sivil toplum kuruluþlarýný da dinleyeceðiz. Meclis çatýsý altýnda onlarla da bir araya geleceðiz." dedi.

  • TBMM Yurtdýþý
  • Yabancý düþmanlýðý
  • Ýslamofobi mücadelesi