TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar limana yanaþtý... Türkiye'den Lübnan'a yardým eli
ABONE OL

Dýþiþleri Bakanlýðý ve Milli Savunma Bakanlýðý koordinesinde, Ýsrail'in saldýrýlarýný sürdürdüðü Lübnan'a Deniz Kuvvetleri Komutanlýðýnýn amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar ile 300 ton insani yardým malzemesi ulaþtýrýldý.

AFAD koordinesinde toplanan gýda, battaniye ve çadýrdan oluþan 300 ton insani yardým malzemesi, Mersin'de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlýðý'ndaki amfibi gemiler TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar'a yüklendi.

Lübnan Tahliye Görevi Grup Komutaný Tümamiral Nihat Baran, seyir öncesinde gemi personeline konuþma yaparak baþarýlý görev temennisinde bulundu.

Limandan demir alan TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar, 2 fýrkateyn ve 2 karakol gemisi eþliðinde Beyrut Limaný'na ulaþtý.

Yerli amfibi gemilerindeki insani yardým malzemeleri, iþlemlerin ardýndan yanaþacaðý Beyrut Limaný'na indirilecek.

- TCG SANCAKTAR VE TCG BAYRAKTAR, SÝVÝLLERÝ GETÝRECEK

Limana insani yardýmlarýn indirilmesinin ardýndan çoðu Türk vatandaþý olan sivillerin tahliyesine baþlanacak.

Türk makamlarýndan talepte bulunan farklý ülkelerin vatandaþlarýnýn da aralarýnda bulunduðu siviller, bomba imha ve narkotik eðitimli köpeklerin de yer aldýðý arama noktasýndan geçirilerek TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar'a bindirilecek.

Ýki amfibi gemisine bindirilen siviller, 2 fýrkateyn ve 2 karakol gemisi eþliðinde Mersin'e getirilecek.

Türkiye tahliye harekatýný baþlatýyor! "Bunu yapan ilk ve tek ülkeyiz"

Türkiye, Lübnan'daki Türk vatandaþlarý için ilk operasyonu baþlatýyor

MSB'DEN LÜBNAN'DAKÝ TAHLÝYEYE ÝLÝÞKÝN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlýðý (MSB), Lübnan'dan tahliye için gönderilen gemilerdeki 300 ton insani yardým malzemesinin Lübnan halkýna teslim edileceðini bildirdi.

Bakanlýktan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in saldýrýlarý sonucu Lübnan'dan ayrýlmak isteyen vatandaþlarýn tahliyesi için Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn talimatlarý üzerine yola çýkan Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Lübnan'a ulaþtýðý kaydedildi.

Açýklamada, iki çýkarma gemisine tahliye ve yardým malzemesi ulaþtýrma, dört gemiye ise refakat ve koruma görevi verildiði bilgisi paylaþýlarak þu ifadelere yer verildi:

"Beyrut'a ulaþan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardým malzemesi, dost ve kardeþ Lübnan halkýna teslim edilecek. Tahliye görevinde öncelikle vatandaþlarýmýz olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancý ülke vatandaþlarýnýn da Lübnan'dan tahliyesi güvenli þekilde gerçekleþtirilecek."