Tehlikeye karþý harekete geçildi! KKTC'de Siyonist iþgale yasal önlem
ABONE OL

Dünyanýn stratejik olarak en önemli adalarýndan biri olan Kýbrýs, bir kez daha gündeme geldi. KKTC'nin özellikle kuzeyinde, her milletten Yahudilerin bir araya gelerek yerleþmesi dikkati çekti.

Yavru Vatan Kýbrýs'tan gelen yoðun ihbarlar üzerine, adanýn kuzeyinde bulunan Ýskele Ýlçesi'ndeki Siyonist kýskaç haberleri gündeme geldi. Olaya tepkiler artarak çýð gibi büyüdü. KKTC Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, Baþbakan Ünal Üstel ve Türkiye'nin Lefkoþe Büyükelçisi Metin Feyzioðlu Yavru Vatan'daki sessiz Yahudi kýskacýyla ilgili açýklamalarda bulundu.

CUMHURBAÞKANI ERSÝN TATAR: KONU MECLÝS'E GELECEK!

Sabah'ýn haberine göre, KKTC Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, "Öyle bir yapýlaþma var doðru. Biz önlemimizi alýyoruz. Bu konuda hükümet yasa tasarýsý hazýrlýyor. Hükümetimiz bu konu üzerinde detaylýca çalýþmaktadýr. Sayýn Baþbakan ile Ýçiþleri Bakaný tedbirler alabilmek için ilgili yasalarý da düzenleyeceklerdir. Yabancýlar KKTC'de muhakkak güvenlik soruþturmasýndan sonra mal alabilmektedirler. Önümüzdeki günlerde mecliste görüþülecek. Bir kanunla halledebileceðimiz bir konu. Korkmayýn" dedi.

KKTC Baþbakaný Ünal Üstel de, "Ýnþaat sektörü KKTC'de her geçen gün büyüyor. Tabii bu konu ile ilgili olarak bilgiler bizde var. Ayrýca mülkiyet sorunu ile ilgili çalýþmalar yapýlýyor ve yasal düzenlemeler gerçekleþtirilecek" ifadelerini kullandý.

BÜYÜKELÇÝ FEYZÝOÐLU: KKTC'DE EN BÜYÜK SORUN MÜLKÝYET SORUNU

Türkiye'nin Lefkoþe Büyükelçisi Metin Feyzioðlu, KKTC'de mülkiyet sorunu olduðuna dikkat çekerek, Ýskele Bölgesi'ndeki yüksek katlý yapýlaþmaya dikkat edilmesi, takip edilmesi ve araþtýrýlmasý gerektiðini söyledi, Feyzioðlu, site þeklinde, yüksek katlý binalardan oluþan Ýskele bölgesinde nüfus olarak artýk Türk kalmadýðýný, Rus, Ukrayna, Ýsrail ile Ermeni kökenlilerin bu bölgede ev sahibi ve KKTC vatandaþý olarak vatandaþlýk almak istediklerini belirtti.

Büyükelçi Feyzioðlu, "Baraj doldu ve taþýyor. Patlarsa öngöremeyeceðimiz bir tablo ortaya çýkabilir" þeklinde konuþarak, bu durumun önlem alýnmazsa ileride, KKTC'de bir Ýsrail ile Filistin benzeri bir soruna sebep olacaðýný ifade etti. Feyzioðlu, Bu konunun devletin tüm birimleri tarafýndan araþtýrýlmasý ve gündeme getirilmesi gerektiðini vurguladý.