TEKNOFEST Adana, en yoðun gününü yaþadý: Devletimizin ne kadar büyüdüðünü görüyoruz
ABONE OL

Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn ana yürütücülüðünde Adana Havalimaný'nda düzenlenen, AA'nýn global iletiþim ortaðý olduðu festival, en yoðun gününü yaþadý.

Hava gösterilerinden bilimsel atölyelere, ileri teknoloji simülasyonlarýna kadar çok sayýda etkinliðin yer aldýðý festival alanýna giriþlerde uzun kuyruklar oluþtu.

Hafta sonu dolayýsýyla yoðunluðun olduðu etkinlik alanýnda ziyaretçiler, Türk Yýldýzlarý, SOLOTÜRK, HÜRKUÞ, HÜRJET, Bayraktar Akýncý, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, atak helikopteri ve paramotorlarýn gökyüzündeki gösterisini izleme þansý da yakaladý.

"GENÇLERÝMÝZ VE ÜLKEMÝZ ADINA MUTLU OLUYORUZ"

Ziyaretçilerden Çetin Özperçin, AA muhabirine, bu organizasyonla gençlerin TEKNOFEST heyecanýný yaþama fýrsatý bulduðunu söyledi.

Çocuk ve gençlerin teknoloji çaðýnýn önemini bu tür organizasyonlarla daha iyi kavradýðýný belirten Özperçin, "Bizler de devletimizin ne kadar büyüdüðünü ne kadar geliþtiðini görüyoruz. Gençlerimiz ve ülkemiz adýna mutlu oluyoruz." dedi.

"ÝNANILMAZ ÞEYLER YAPMIÞLAR"

Katýlýmcýlardan Serdar Yýlmaz da festivalin Türk milleti için gurur verici olduðunu söyledi.

Etkinlikte sergilenen savunma teknolojilerinin kendilerini daha güvende hissetmelerini saðladýðýný anlatan Yýlmaz, "Ýnanýlmaz þeyler yapmýþlar. Türkiye bu gibi insanlar sayesinde daha da güvende olacak. Ýnanýlmaz bir heyecan. Bir Türk olarak gurur duyuyorum. Müthiþ bir þey. Bu uçuþ gösterileri ve savunma sanayisinde yapýlanlar bizleri güvende hissettiriyor. Dünyadaki hiçbir güç þu an bizimle baþ edemez." diye konuþtu.

Muhammet Evlice de festivalin Adana'da düzenlenmesinden duyduðu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeði geçenlere teþekkür etti.