ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý ve Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý (T3) yürütücülüðündeki organizasyon için hazýrlýklar aylar öncesinden yapýldý.

Çiðli Havaalaný'nda 27 Eylül'de baþlayan festival, 5 gün boyunca çok sayýda bilim, kültür ve sanat etkinliðine ev sahipliði yaptý.

Festivale 29 Eylül'de, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan da katýldý.

Kurulan stantlarda yerli ve milli teknolojinin geliþmesini saðlayan kurum ve kuruluþlarýn yaný sýra özel sektöre ait birçok kurum ve üniversiteler, geliþtirdikleri teknolojileri Ýzmirlilere tanýtma þansý buldu.

Alanda sergilenen Gökbey Helikopteri, Bayraktar Akýncý, Kýzýlelma, TB3 gibi hava araçlarýnýn önünde ziyaretçiler hatýra fotoðraflarý çektirdi.

Festival boyunca Türk Yýldýzlarý ve SOLOTÜRK ekiplerinin yaný sýra Türk Silahlý Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüðü, Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlýklarý envanterinde yer alan helikopter ve diðer hava araçlarýyla pilotlar gökyüzünde heyecan verici gösterilere imza attý.

Festivalde, dikey rüzgar tünelinden güneþ gözlemine, uzay temalý çocuk parký gibi pek çok aktivite yapýldý, bilim atölyeleri düzenlendi.

Binlerce ziyaretçiyi aðýrlayan festival, özellikle hafta sonu yoðun ilgi gördü. Alana gelmek isteyenler uzun araç kuyruklarý oluþturdu.

YARIÞMALAR

Festival kapsamýnda "Turizm Teknolojileri ve Oyun" "Çevre, Enerji ve Ýklim Teknolojileri", "Engelsiz Yaþam Teknolojileri" ve "Saðlýk ve Ýyi Yaþam Teknolojileri" alanlarýnda giriþim yarýþmasý düzenlendi. Dereceye giren projelere yaklaþýk 10 milyon liralýk destek saðlandý.

Ülke genelindeki Deneyap Teknoloji Atölyesi öðrencilerinin katýlýmýyla "Makeathon" ve "Fikir Maratonu" yarýþmalarý da düzenlendi.

Festivalin kapanýþ töreni bugün, Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfý Mütevelli Heyeti Baþkaný Selçuk Bayraktar'ýn katýlýmýyla gerçekleþtirildi.

TEKNOFEST ÝZMÝR'Ý 1 MÝLYON 100 BÝN KÝÞÝ ZÝYARET ETTÝ

Çiðli Havaalaný'nda 27 Eylül'de baþlayan ve bugün sona eren organizasyonun tamamlanmasýnýn ardýndan TEKNOFEST sosyal medya hesabýndan, ziyaretçi sayýsýna iliþkin açýklama yapýldý.

Açýklamada, "TEKNOFEST 2023'ün finalini güzel Ýzmir'de yaptýk. TEKNOFEST Ýzmir'de 5 gün boyunca 1 milyon 100 bin kiþi bizlerleydi. Bu yolculukta bize yol arkadaþý olan tüm ziyaretçilerimize teþekkürler." ifadelerine yer verildi.

CUMHURÝYET'ÝN 100. YILINDA 4,6 MÝLYON ZÝYARETÇÝ

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý ile Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý (T3) yürütücülüðünde bu yýl Ýstanbul, Ankara ve Ýzmir'de düzenlenen TEKNOFEST'lere, toplam 4,6 milyon kiþinin katýldýðýný kaydetti.

Ýlk TEKNOFEST'in düzenlendiði 2018'den bugüne organizasyonun yaklaþýk 10 milyon ziyaretçiyi aðýrladýðýný belirten Bayraktar, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük etkinliði olan TEKNOFEST'e 125 paydaþ kurum ile birlikte imza atýldý. Milletimiz akýn akýn yitik sevdasý, milli teknoloji hamlesine koþtu. Seneye TEKNOFEST 2024'te görüþmek üzere." açýklamasýnda bulundu.

Bu yýl Cumhuriyet'in 100. yýlý nedeniyle üç büyük þehirde düzenlenmesi kararý alýnan festivalin Ýstanbul etabý 27 Nisan-1 Mayýs'ta, Ankara etabý 30 Aðustos-3 Eylül'de yapýlmýþtý. Ýzmir etabý ise 27 Eylül'de baþlamýþ ve bugün sona ermiþti.