TEKNOFEST'te Filistin'e desteklerini böyle gösterdiler
ABONE OL

Adana'da düzenlenen Havacýlýk, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST) katýlan ziyaretçiler, Ýsrail'in saldýrýlarýný sürdürdüðü Filistin'e desteklerini "Özgür Filistin" yazýlý rozetler takarak gösteriyor.

Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn ana yürütücülüðünde düzenlenen, Anadolu Ajansýnýn global iletiþim ortaðý olduðu festival, Adana Havalimaný'nda sürüyor.

Festivale katýlan Gençlik ve Spor Bakanlýðýna baðlý gençlik merkezlerinin liderleri, Filistin direniþinin sembollerinden "karpuz diliminin" yer aldýðý rozetler hazýrlýyor.

Gençler, stantlarýný ziyaret eden katýlýmcýlara "Özgür Filistin" anlamýna gelen Ýngilizce "Free Palestine" yazýlý rozetleri hediye ediyor.

Ziyaretçiler, Ýsrail'in saldýrýlarýný sürdürdüðü Filistin'e desteklerini göstermek için festival alanýnda bu rozetleri takýyor.

- "FÝLÝSTÝN'ÝN HER ZAMAN YANINDA OLACAÐIZ"

Rize'nin Pazar ilçesi Gençlik Merkezi Lideri Hýzýr Çatan, AA muhabirine, Filistin'in yaný sýra teknolojiye ve Türkiye'nin baþarýlarýna iliþkin rozetler hazýrladýklarýný söyledi.

Filistin'i her yerde hatýrlatmaya çalýþtýklarýný belirten Çatan, "Filistin'in her zaman yanýnda olacaðýz. Orada gerçekten çok büyük soykýrým var. Bunu kesinlikle unutmayacaðýz ve unutturmayacaðýz." dedi.

Çatan, festivalde Filistin içerikli 7 bin 500 rozet daðýttýklarýný, çalýþmalara devam ettiklerini dile getirdi.

Gençlik liderlerinden Ensar Üst de çalýþmayý gören katýlýmcýlardan olumlu dönüþ aldýklarýný kaydetti.

- "ROZET HER ZAMAN YAKAMIZDA OLACAK"

Rozeti taþýyan ziyaretçilerden Fadime Güzel, TEKNOFEST'te Filistin'in hatýrlanmasýndan etkilendiðini söyleyerek, "Filistin için yapýlan küçük bir çalýþma bile insanlýðý unutmadýðýmýzýn en büyük göstergesi. Rozet çalýþmasýyla bir nevi Filistin'e destek olunduðu, insanlýðýn utulmadýðý gösterildi. Bu tür çalýþmalarýn devamýný diliyorum." diye konuþtu.

Erdoðan Ýsren Arslan da Gazze halký için maddi ve manevi desteðin sürmesi gerektiðini belirterek, "Rozetleri görünce duygulandým. Birilerinin hala bu iþlere sahip çýkmasýndan dolayý gururlandým. Bu rozet, sadece TEKNOFEST sürecinde deðil her zaman yakamýzda olacak." ifadelerini kullandý.

  • TEKNOFEST
  • ziyaretçi rozeti
  • Filistin özgürlük davasý