Teleferik faciasý göz göre göre geldi! Önceden 3 defa hata vermiþ
ABONE OL

Antalya'nýn Konyaaltý ilçesinde 1 kiþinin öldüðü ve çok sayýda kiþinin mahsur kaldýðý Sarýsu-Tünektepe Teleferik kazasýna iliþkin yeni ifadeler ortaya çýktý.

Teleferik hattýnýn bakýmýndan sorumlu Mega Tower adlý firmada çalýþan mekanik bakým onarýmcý Kazým Kýlýç, olay günü teleferik sisteminin 3 kez sensör hatasý verdiðini, hatalarý gidererek sistemi baþlattýklarýný söyledi.

Sabah'ýn haberine göre, Kýlýç, tesis amiri Serkan Yellice'nin yapýlacak bakýmýn normalde 2 ay süreceðini kendisine ilettiðini ancak seçim nedeniyle "Bakým süresinin 2 haftaya çekildiðini" belirtti. 2 aylýk bakým yerine 2 haftalýk bakým yapýldýðýný anlatan Kýlýç, direk, conta, mil gibi bakýmlarýn seçimlerden sonra yapýlacaðý bilgisini aldýklarýný ifade etti. Mekanik bakým-onarýmcý Özgür Ermiþ Mart baþýnda yapýlan bakýmýn 14 gün sürdüðünü, direk makaralarý, rulmanlarýna bakým yapýlmadýðýný söyledi.

ÝSTEDÝÐÝMÝZ MALZEME BÝLE GELMEDÝ

Mekanik bakým-onarýmcý Özgür Ermiþ, "Seçimden önce genel bakým listesini hazýrlayýp ANET'e sunulmak üzere teslim ettim. Ancak yapýlmasý gereken bu bakým, þirketin bize gereken malzemeleri temin etmemesi sebebiyle hâlâ yapýlamadý. Bu bakýmsýzlýðýn bu kazaya sebebiyet vermesi mümkündür. Þirket yetkilileri gerekli olanaklarý saðlamadýðý için genel bakým yapýlamadý." dedi.