Teleferik faciasýnda kafalarý karýþtýran ''25 saniye'' detayý
ABONE OL

Konyaaltý ilçesinde 12 Nisan'da yaþanan teleferik kazasý ile ilgili yürütülen soruþturma kapsamýnda, teleferik hattýný iþleten ANET'in önceki genel müdürü, mevcut Kepez Belediye Baþkaný Mesut Kocagöz ile birlikte, ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buðra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakým þirketi sahibi Serdar Tezcan, bakým þirketinin bakým ve otomasyon amiri Serkan Yellice, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklandý.

KONTROL ETMEDEN SÝSTEMÝ AÇTI

Soruþturma sürerken, olay sýrasýnda kontrol odasýnda yaþananlarýn güvenlik kamerasý görüntüleri ortaya çýktý. Görüntülerde, kabinden inen bir yolcunun kontrol odasýna giderek otomasyon amiri Serkan Yellice'yi uyardýðý, Yellice'nin bunun üzerine sistemi kapattýðý görülüyor. Ancak güvenlik kamerasý görüntülerine göre, Yellice'nin cep telefonuyla görüþüp durdurma iþleminden 25 saniye sonra, hiçbir kontrol yapmadan sistemi tekrar çalýþtýrdýðý görüntülere yansýdý.

ACÝL DURMA MODUNA GEÇTÝ

Görüntülerin devamýnda, duran teleferik sisteminin tekrar çalýþýp hareket ettiði, sonrasýnda ise sistemin acil durma moduna geçtiði görüldü. Serkan Yellice'nin hararetli bir þekilde cep telefonuyla görüþtüðü ve ekrandaki hatalarý karþý tarafa aktardýðý kamera görüntülerine yansýdý. Kýsa süre sonra yaþanan kazanýn ardýndan Yellice'nin odadan çýkýp koþarak uzaklaþtýðý görüntülerde yer aldý.