Teleferik kazasýnda tutuklanmýþtý: Kepez Belediye Baþkaný Mesut Kocagöz'ün ifadesi ortaya çýktý
ABONE OL

Antalya'da 1 kiþinin ölümü 17 kiþinin yaralanmasýna neden olan teleferik kazasýyla ilgili dönemin ANET Genel Müdürü olan Kepez Belediye Baþkaný Mesut Kocagöz tutuklandý.

Antalya'da yaþanan teleferik kazasý ile ilgili soruþturma kapsamýnda toplanan ve tedavinin ardýndan adliyeye sevk edilen þüphelilerden dönemsel ANET Genel Müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Baþkaný seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut ANET Genel Müdürü Vekili Ahmet Buðra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakým þirketi sahibi Serdar Tezcan, bakým þirketi bakým ve otomasyon amiri Serkan Yellice 'taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklandý.

Diðer 9 þüpheliden 8'i için adli kontrol kararý verildi, 1 kiþi ise serbest býrakýldý.

SUÇLAMALARI REDDETTÝ

Sabah'ýn haberine göre, CHP'li Kepez Belediye Baþkaný Mesut Kocagöz ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamalarý kabul etmedi olayda kusurunu olmadýðýný söyledi.

Faciada hayatýný kaybeden Memiþ Gümüþ için üzüntüsünü belirterek baþsaðlýðý dileyen Kocagöz, "Yaralýlara acil þifalar diliyorum. Hali hazýrda Kepez belediye baþkanlýðý yapmaktayým. Yaklaþýk 6,5 yýl teleferikle ilgili hiçbir sýkýntý yaþamadýk. Ayný zamanda yönetim kurulu üyeleri olarak teleferik konusunda herhangi bir sýkýntý olmamasý için sürekli çalýþtýk. Kazadan önce yapýlan aðýr bakým ve yýllýk bakýmlarla ilgili hiçbir bilgim bulunmamaktadýr.

Teleferik benden önceki genel müdür döneminde faaliyete alýnmýþtý. Benim herhangi bir sorumluluðum var ise benim haricimde sorumluluða gidecek 4 kiþi daha bulunmaktadýr. Tek sorumlu benmiþim gibi gösterildi. Ben bilgi alýnacak diye adliyeye gelmiþtim.

Böyle bir taleple karþýlaþacaðýmý düþünmüyordum. Ön bilirkiþi raporunda civatalarla ilgili hususlar yazmaktadýr. Ayrýca bilirkiþi raporunun da hatalý olduðunu söylemek isterim. Söz konusu teleferikle ilgili bakýmlar ve civatalar, direklerin bakýmý ve buna benzer tadilat onarýmýn yapýldýðýna dair bilgi ve belgeleri avukatým birazdan sunacaktýr. Benim istifa dilekçem, evrak numaram, hepsi dosyada kayýtlýdýr.

Büyükþehir Belediye Baþkaný tarafýndan ANET A.Þ. de eksilen bir kiþilik kontenjan geç bildirildiði için ticaret sicilden tasdiklenmesi de 2024 yýlýnýn Þubat ayýný bulmaktadýr.

Benim görev yaptýðým süre zarfýnda rutin bakýmlar ile aðýr bakýmlarýn eksiksiz yapýldýðý, ANET A.Þ. Yönetim Kuruluna Mega Tower isimli þirket tarafýndan sunulmaktadýr. Raporlar düzenli olarak çift heyet tarafýndan kontrol edilmektedir, suçsuzum." dedi.

  • Mesut Kocagöz
  • teleferik kazasý
  • antalya