Tendürek'in zirvesinde Türk bayraðý dalgalandýrdýlar
ABONE OL

Aðrý'nýn Doðubayazýt ile Van'ýn Çaldýran ilçeleri arasýnda bulunan Büyük Tendürek (3 bin 533 metre) ile Küçük Tendürek (3 bin 291 metre) daðlarý, son zamanlarda yürütülen operasyonlarla teröristlerden temizlendi.

Terörle mücadeleyi kararlýlýkla sürdüren güvenlik güçleri, önceden birçok þehidin verildiði bölgeyi terörden arýndýrarak güvenli hale getirdi.

- GÜVENLÝ HALE GETÝRÝLEN DAÐDA ZÝRVE HEYECANI

Akþehir Aktif Daðcýlýk Eðitim Merkezi (AKADEMÝK) Baþkaný Bayram Çini, AA muhabirine, zorlu coðrafyasý ve volkanik yapýlarýyla bilinen daðda zirve yolculuðunu anlattý.

Tendürek týrmanýþý için güvenlik nedeniyle uzun yýllar izin beklediklerini anlatan Çini, "AKADEMÝK kulübümüz ve Türkiye Daðcýlýk Federasyonu Aðrý Ýl Temsilciliði organizesinde 13 daðcýyla askerimizin belirlediði rota doðrultusunda zirveye çýktýk. Terörden arýndýrýlmasýyla zirveye çýkma imkaný bulduk. Bölgede birçok þehit verdik, gazilerimiz vardý. Þehitlerimize dua ettik. Gözyaþlarýmýzý tutamadýk. Ýniþ öncesi de Ýstiklal Marþýmýzý söyledik, Türk bayraðý açtýk. Duygularýmýn tarifi yok." diye konuþtu.

- ZÝRVE YOLCULUÐU 3 SAAT SÜRDÜ

Türkiye Daðcýlýk Federasyonu Antrenörü olan Çini, grupta þehit köy korucusunun oðlunun da yer aldýðýný belirterek þöyle konuþtu:

"Zirve yolculuðu 3 saat sürdü. Artýk huzurun hakim olduðu bölgede daðcýlýk faaliyetlerinin yapýlacak olmasý gurur ve mutluluk kaynaðýmýz. Kahraman güvenlik güçlerimizin alýn teri ve kanlarýyla terörden temizlediði yerde duygulanmamak elde deðil. Çok sayýda zirveye çýktým hiçbirinde bu kadar hüzünlenmedim. Bu zamana kadar Tendürek zirvesine resmi ve profesyonel týrmanýþ gerçekleþtirilmedi. Bu zamanda bize nasip oldu. Allah devletimize zeval vermesin. Kahraman asker, polis ve jandarmamýzýn ayaðýna taþ deðdirmesin."