Tepki çeken karar! CHP'li belediye meclisi tüm yetkiyi baþkana verdi
ABONE OL

Adana'da, 37 üyesinden 28'i CHP'li olan Çukurova Ýlçesi Belediye Meclisi, CHP'li Baþkaný Emrah Kozay'a, yetkilerinin büyük bölümünü devretti. Belediye meclisinin mayýs ayý oturumunda 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 sayý numaralý "yetki verilmesi" baþlýðýyla tamamý mali hizmetler müdürlüðünden gelen teklifler, CHP'li meclis üyelerinin oluru ve oyuyla kabul edildi.

Sabah'ýn haberine göre, Baþkan Kozay'a devredilen yetkiler arasýnda, þartlý baðýþlarý kabul etme, belediye þirketlerinin yönetim kurulunu belirleme, borçlanmaya karar verme, taþýnmaz mal alýmýna, satýmýna, takasýna ve tahsisine karar verme, taþýnmazlarý kiraya verme, belediyeye baðlý kuruluþlarýn ihtiyaçlarýný karþýlamak için yapýlacak ihalelerin üçüncü þahýslara verilmesi, iç borçlanma yetkisi, Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý'nýn onayý ile yapýlan iþlem yetkisinin devri bulunuyor.

AK Partili Meclis üyesi Recep Özdemir ise mahkemeye baþvurarak arsa satýþ, borçlanma ve þartlý baðýþ yetkilerinin devrinin iptalini istedi.