Terör örgütü PKK'ya aðýr darbe! Kritik ismin akýbeti bilinmiyor
ABONE OL

Pençe harekâtlarýyla sýnýr ötesinde köþeye sýkýþan terör örgütü bu kez Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) baðlý peþmerge güçleri ile çatýþmaya baþladý. Peþmergelerin sýnýr hattýnda karakol ve askeri üs bölgesi kurup TSK'yla anlýk istihbarat paylaþýmýnda bulunmasý, keþif, dinleme ve gözetleme faaliyeti yürütmesi teröristleri iyice köþeye sýkýþtýrdý.

Hareket alaný giderek daralan teröristler, terör örgütünün Avrupa'daki diplomasi ayaðýný yürüten KCK yöneticilerini IKBY ile arabuluculuk üstlenmesi için devreye sokmaya çalýþsa da bunda baþarýlý olamadý.

PEÞMERGE VURDU

PKK'lý teröristler son bir ay içinde IKBY'ye baðlý Roj ve Zaravani adýyla bilinen peþmerge özel kuvvetlerine yönelik mayýnlý saldýrýlar düzenlemeye baþladý.

10 Milyonluk kýrmýzý kategoride aranan sözde Hakurk sorumlularý "Birdal Burhanlý" ile Murat Kalko'nun peþ peþe nokta hava harekâtlarýyla öldürülmesi üzerine terör örgütü bu kez Hakurk'a sorumlu olarak örgütün silahlý kolu HPG'nin de sözde Askeri Konsey üyesi Erdal Aslan'ý Kandil'den gönderdi. Terörist Aslan'ýn yanýndaki iki korumasýyla arazide Hakurk Vadisine giderken örgütle baðlantýsýnýn koptuðu ve akýbetinin bilinmediði kaydedildi.

Sabah'ýn haberine göre, Teröristlerin, IKBY'ye baðlý özel kuvvetler tarafýndan etkisiz hale getirilmiþ olabileceði deðerlendirilirken, terör örgütü elebaþlarýndan Murat Karayýlan da, "Komutanýmýzý KDP güçleri ya rehin aldý, ya da öldürdüler, akýbetini öðrenemedik" açýklamasýnda bulundu.

10 ÞEHÝDÝN KATÝLÝYDÝ

Terörist Erdal Aslan 2010'da gönderildiði ve 8 yýl kaldýðý Bitlis kýrsalýnda, Güroymak Ýlçesinde zýrhlý polis aracýnýn geçiþi sýrasýnda yola yerleþtirilen mayýnýn uzaktan kumandayla patlatýlmasý sonucu 5'i polis 8 vatandaþý katletmiþti.

Aslan, Bitlis'in Tatvan Ýlçesinde emekli Gemi Kaptaný MHP Ýl Genel Meclis Üyesi 75 yaþýndaki Tello Uçak'ýn evinin önünde suikast sonucu öldürüldüðü hain saldýrýyý da bizzat planlamýþtý.

Terörist, Tatvan-Hizan arasýndaki Güzeldere Bölgesinde de güvenlik korucusu Nihat Çaprak'ý iþkence edilerek kurþuna dizilip bir elektrik direðine asýlarak þehit edilmesi olayýný bizzat gerçekleþtirmiþti.