Terör örgütü PKK'nýn ''Mahmur Kampý'' açýklamasýnýn perde arkasý ortaya çýktý
ABONE OL

Terör örgütü PKK, karargah ve terörist kaynaðý olarak kullandýðý Mahmur Kampý'ndan çekildiðini duyurdu. Ancak güvenlik kaynaklarý, örgütün muhtemel SÝHA operasyonlarýndan kurtulmak için bu yalaný ortaya attýðýný belirtti. Örgütün, "operasyonlarda sivillerin hedef alýnacaðý" yönünde propaganda için böyle bir açýklama yaptýðý ifade edildi.

Terör örgütü PKK'nýn "Mahmur Kampý'ndan çekildik" açýklamasý yalan çýktý. DEAÞ'la mücadele bahanesiyle Mahmur Kampý'ný kullanan PKK, "Þu an itibarýyla Mahmur Mülteci Kampý'nda hiçbir gücümüz kalmamýþtýr" açýklamasý yaptý. Ancak güvenlik kaynaklarý, örgütün bu açýklamasýnýn doðru olmadýðýný ve teröristlerin kampta eðitim almaya devam ettiðini belirtti.

TERÖRÝST DEÐÝL MASUM DÝYECEKLER!

Yeni Þafak'ýn haberine göre, Örgütün, SÝHA'larýn kullanýldýðý operasyonlar nedeniyle önlem amaçlý bu açýklamayý yaptýðýný ifade eden güvenlik kaynaklarý, "Kampa yönelik olasý bir operasyonda da 'Türkiye'nin masum insanlarý vuracaðý' yalanýný ortaya atacaklar" ifadelerini kullandý. Güvenlik kaynaklarý, "PKK yöneticilerinin kuluçka yuvasý" olan kampta, Sincar'da olduðu gibi eðitip donattýklarý "genç teröristlere" býrakýldýðýný belirtti.

MÝT KAMPA OPERASYON YAPMIÞTI

PKK için hayati öneme sahip kampa MÝT bir operasyon düzenlemiþ ve Þahan/Cihan kod adlý Hatip Güney ile Suriye uyruklu Tekoþin Kamýþlý/Civan kod adlý Aya Ahmet Süleyman'ý Türkiye'ye getirmiþti. Terörist Aya Ahmet Süleyman'ýn PKK/KCK-PYD/YPG-YPJ yapýlanmasýna 2015'te katýldýðý, Suriye'den 2017'de Irak'a geçip Gara'da eðitim aldýðý, Avaþin-Basyan bölgesinde faaliyet yürüttüðü, ardýndan 2018'de Mahmur Kampý'na geçtiði belirlenmiþti.