Terör örgütü PKK'ya sýnýr ötesinde aðýr bir darbe daha vurulacak! ''Efsane Tugay'' harekat bölgesinde
ABONE OL

TSK'nýn Irak'ýn kuzeyindeki terör örgütü PKK varlýðýný sona erdirmek için baþlatacaðý harekat için hazýrlýklar sürerken, komando timleri kontrol altýna alýnan bölgelere yerleþmeye baþladý. Bölgeye inen öncü birlikler arasýnda Bolu ile birlikte Kayseri Komando Tugayý da yer alýyor. Yeni Þafak'ýn haberine göre, "Efsane Tugay" olarak anýlan Bolu Komando Tugayý da bölgeye konuþlandý. Kontrol altýna alýnan bölgelere atýlmaya baþlayan komando timleri ilk olarak öncü olarak gittikleri öðrenildi. Harekat öncesinde komandolarýn bölgeye ulaþtýrýlmaya baþlamasýyla birlikte yakýn zamanda ilerlemeye baþlayacaklar. Bolu Komando Tugayý'yla birlikte bazý komando timleri de bölgeye ulaþýrken, bir baþka efsane tim olarak bilinen Kayseri Komando Tugayý'nýn da harekata katýlacaðý öðrenildi.

ÝZÝNLÝ BÝRLÝKLER DE KATILACAK

Öte yandan daha önce Suriye'de bulunan bazý komando birliklerinin de harekata katýlacaðý bilgisi verilmiþti. Bayram izninde olan birliklerin izin dönüþünde Irak harekatýna katýlýmlarýnýn baþlayacaðý öðrenildi.

ORTAK OPERASYON OLABÝLÝR

Ýlkbaharýn gelmesiyle Irak coðrafyasýnda farklý bir strateji uygulanacak. Türkiye'nin Irak'la yaptýðý istiþarelerde, Irak tarafý da terör örgütü PKK'dan rahatsýzlýðýný dile getirdi. Bu kapsamda Irak Hükümeti ve Peþmerge ile ortak operasyon seçeneði deðerlendiriliyor. Özellikle Sincar'da olasý bir temizlik söz konusu iken üs bölgeleriyle tampon ve güvenli bölgeler oluþturulacak. Böylelikle Türkiye, Irak'ýn kuzeyinden terör örgütünün varlýðýný temizleyecek ve güney hattýna yönelik yeni çalýþmalar baþlatacak.

YAPACAK ÝÞLERÝMÝZ VAR!

Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantýsý öncesi gazetecilerin sorularýný yanýtladý. Bakan Güler, "30 kilometre güvenli hat zaten oluþturulmuþ durumda. Ancak orada yapmamýz gereken bazý iþler daha var, onlarý çalýþýyoruz. Irak'ta 30 kilometre güvenli hat, bunun düzenlemesi yapýlmýþ durumda" dedi. Bir gazetecinin, yapýlmasý gereken þeyleri detaylandýrmasýný istemesi üzerine Güler, "'Kandil var, Gara var' diyoruz, uðraþmayalým mý onlarla?" yanýtýný verdi.

ÝLK DEFA KABUL ETTÝLER

Terörle mücadele kapsamýnda faaliyetlerin devam ettiðini belirten Güler, "Planlamalarýmýzý yaptýk, çalýþmalar devam ediyor. Cumhurbaþkanýmýz pazartesi günü Irak'ta... Uzun yýllar sonra ilk defa böyle bir stratejik anlaþmayý imzalayacaðýz. Iraklý dostlarýmýzla PKK ile ilgili 'PKK terör örgütü' demese de ona yakýn bir ifadeyi ilk defa kabul ettiler" diye konuþtu. Erdoðan'ýn Irak ziyareti sýrasýnda Erbil'in de ziyaret edilip edilmeyeceði yönündeki bir soru üzerine Bakan Güler, kendisinin Irak ziyaretini bildiðini söyledi.