Terör örgütü PKK'ya yeni harekat yolda! Çarpýcý ''Baðdat'' vurgusu
ABONE OL

Irak'ýn kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik baþlamasý beklenen harekata iliþkin açýklama yapan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araþtýrmalarý Vakfý (SETA) Dýþ Politika Uzmaný Can Acun dikkat çeken açýklamalarda bulundu.

"YENÝ HAREKATLAR YOLDA"

Sýnýr ötesi askeri harekatlarla da örgütün baský altýna alýnmaya devam edildiðini kaydeden Acun, mevsim koþullarýnýn olgunlaþmaya baþlamasýyla Irak'ta mevcut harekâtlarý tamamlayýcý nitelikte yeni harekâtlarýn düzenleneceðinin öngörüldüðünü aktardý.

Sabah'ýn haberine göre, Acun, "Son dönemde Baðdat ile yürütülen müzakereler Türkiye'nin daha kapsamlý harekâtlar düzenlemesinin önünü açmýþ durumda. Türkiye ve Irak'ýn siyasi, askeri ve ekonomik çýkarlarý birbirine yaklaþtýrýlýrken, Ýran'ýn burada tavrý önemli olacak. Menfi bir yaklaþýmla Baðdat'ý olumsuz yönde etkilemez ise iki ülkenin terörle mücadele de ortaklaþmasý mümkün" dedi.

ÖRGÜTÜN LOJÝSTÝK MERKEZÝ

DEM Parti ile PKK arasýndaki bað hakkýnda da konuþan Can Acun, PKK'nýn belediyeleri lojistik olarak kullandýðýna dikkat çekti.

Acun, "PKK belediyeleri lojistik olarak kullanýyor. Belediyelere baðlý kültür merkezleri gibi kurumlarda ise gençleri örgüte dahil etmek için çalýþmalar yürütülüyor. Bu organizasyonun yakýndan takip edilmesi gerekiyor. Yasal olarak da bunun önüne geçilmesi için gerekli adýmlarýn atýlmasý gerekiyor" dedi.

BAÞKAN ERDOÐAN'DAN YENÝ HAREKAT MESAJI: TERÖR ÖRGÜTÜNE ÖLÜMCÜL DARBEYÝ ÝNDÝRECEÐÝZ

Baþkan Recep Tayyip Erdoðan 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardýndan yaptýðý konuþmada terörle mücadele konusunda çok net mesajlar vermiþti.

Baþkan Erdoðan, "Baþarýlý operasyonlarýmýz sayesinde iyice köþeye sýkýþtýrdýðýmýz bölücü terör örgütüne, ölümcül darbeyi mutlaka indireceðiz. Güney sýnýrlarýmýzýn ötesinde bir "teröristan" kurulmasýna izin vermeyeceðiz." ifadelerini kullanmýþtý.