Terör örgütünün TV'sine CHP'den destek
ABONE OL

OHAL'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 12 kanalın yayını durdurulmuştu.

CHP, HDP'DEN ÖNCE GİTTİ

Terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan kanallara ilk ziyaret ise, örgütün siyasi kanadı HDP'den önce CHP'den geldi.

PKK TV'SİNE CHP DESTEĞİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kapatılan Hayat TV'ye giderek çalışanların arkasında olduğunu gösterdi. Kanalda çekilen fotoğrafını Twitter'da paylaşan CHP'li Tanrıkulu, Hayat TV'ye hayat vermenin ellerinde olduğunu söyledi.

Beyoğlu'nda KHK ile televizyon kanallarının kapatılması eylemi
 
 Beyoğlu'nda toplanan bazı sendika üyeleri, CHP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup, bazı yayın organlarının KHK ile kapatılmasını protesto etti.
 
KESK, DİSK, İstanbul Tabip Odası ve TÜRK-İŞ'in üyeleri, bazı CHP milletvekilleri ile Avcılar Belediyesi'nden işten çıkarılan taşeron işçilerin de içinde bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, Galatasaray Meydanı'nda saat 18.00'de toplanarak aralarında Hayat Tv'nin de bulunduğu televizyon kanalları ve radyoların kanun hükmünde kararname ile kapatılmasını protesto etti.  
 
CHP'Lİ VEKİLLER EYLEME DESTEK VERDİ...
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu üyesi 10 milletvekili de eyleme destek verdi. Aralarında Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu ve Mahmut Tanal gibi isimlerin bulunduğu CHP'liler adına İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş bir konuşma yaptı. Yarkadaş, Bugün kıyım hükmünde kararnamelerle, adeta ferman yayınlanarak kapatılan Radyoların ve Televizyonların yayın haklarını savunmak için tüm çabayı göstereceğiz dedi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.