Ticaret Bakaný Bolat Türkiye ile BAE arasýndaki ticaret hacminde yeni hedefi açýkladý: 5 yýlda 40 milyar dolar
ABONE OL

Bolat, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, Bakanlýkta Dubai Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Muhammed Ali bin Raþid Lutah baþkanlýðýndaki heyeti kabul ettiðini aktardý.

Türkiye ve BAE arasýndaki ikili ticaret hacminin geçen yýl bir önceki yýla göre yüzde 107 artýþla 20 milyar dolarý aþtýðýný belirten Bolat, "Ýkili Ticaret ve Kapsamlý Ekonomik Ortaklýk Anlaþmasý kapsamýnda temel hedefimiz, ticaret hacmimizi 5 yýl içerisinde 40 milyar dolara çýkarmaktýr." deðerlendirmesinde bulundu.

Bolat, iki ülkenin, enerji, savunma, otomotiv, dayanýklý mallar, ilaç ile yeþil ve dijital endüstriler baþta olmak üzere çeþitli sektörlerde yeni ortaklýklar kurma potansiyeline sahip olduðuna iþaret ederek, þunlarý kaydetti:

"Türk ve BAE'li þirketlerimiz ve iþ dünyalarýmýz, oynayacaklarý proaktif rol sayesinde ikili iþbirliðimizin derinleþmesi ve ticari hedeflerimize ulaþmamýza önemli katkýlar saðlayabilecek konumda. Türkiye ve BAE'nin farklý alanlarda iþbirliðini güçlendirmesi hem ikili iliþkilerimize hem de bölgesel düzeyde önemli fýrsatlarýn ortaya çýkmasýna katký saðlayacak."