TÝKA Afganistan'daki enstitüye ekipman ve malzeme  desteðinde bulundu
ABONE OL

TÝKA Herat Ofisi'nden yapýlan açýklamada, yardýmlar kapsamýnda konteyner, veteriner ameliyat kitleri, azot balonlarý, budama makaslarý, çeþitli türde tohumlar, internet ekipmanlarý, aþý býçaklarý, kükürt tozu gibi 30'dan fazla kalemde ekipman ve malzemenin enstitü yetkililerine teslim edildiðini kaydedildi.

Buna göre, yardýmlarýn teslim törenine TÝKA Herat Ofisi yetkililerinin yaný sýra Türkiye'nin Herat Baþkonsolosu Sinan Ýlhan, Herat Maarif Afgan-Türk Okullarý Müdürü Ahmet Duran, Herat Teknik ve Mesleki Eðitim Müdürü Celaleddin Sakib, Herat Ziraat ve Veterinerlik Enstitüsü Müdürü Hümayun Ekberi katýldý.

Türkiye'nin Herat Baþkonsolosu Ýlhan konuþmasýnda, "Kurumumuz TÝKA, her zaman Afgan kardeþlerimizi desteklemeye çalýþmakta ve buna hepimiz þahidiz. Biz kardeþ gibiyiz, imkanlarýmýzý sizinle paylaþmaya davam edeceðiz." dedi.

TÝKA Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz ise bundan sonra da tarým ve mesleki eðitim alanýnda yardým projelerini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Herat Ziraat ve Veterinerlik Enstitüsü Müdürü Hümayun Ekberi ise "TÝKA'nýn bu önemli desteklerinden dolayý çok teþekkür ederiz. Enstitünün daha önceki dersleri teorik bir þekildeydi bundan sonra yüzde 60 uygulamalý derse geçeceðiz. Hediye ettiðiniz konteyneri kullanarak veterinerlik kliniði açacaðýz." ifadelerini kullandý.