TÝKA Taþkent Program Koordinatörlüðü Özbek, Özbekistan'da iftar programý düzenledi
ABONE OL

TÝKA Taþkent Program Koordinatörü Ali Rýza Tezcan'ýn ev sahipliðinde bir Türk lokantasýnda düzenlenen iftara Taþkent Büyükelçisi Olgan Bekar ve büyükelçilik mensuplarý, Dünya Türk Ýþ Konseyi (DTÝK) Özbekistan Temsilcisi Atilla Aydoðmuþ, Özbekistan'ýn çeþitli bakanlýk ve devlet kurumlarý, sivil toplum kuruluþlarý ile Özbek üniversitelerinin üst düzey yöneticileri ile ülkede iþ yapan Türk iþ insanlarý katýldý.

TÝKA Koordinatörü Tezcan, programda yaptýðý konuþmasýnda, ayný zamanda bir sosyal dayanýþma ayý olan ramazanda, TÝKA Taþkent Ofisi olarak, kardeþ Özbekistan'daki ihtiyaç sahibi 1400 aileye toplam 22 tonluk temel gýda malzemesi yardýmýnda bulunduklarýný hatýrlattý.

Tezcan, bu yardýmlarý, ihtiyaç sahiplerine ulaþtýrýlmasý için Özbekistan Müslümanlarý Dini Ýdaresi bünyesindeki Vakýf Fonu ve Özbekistan Türk Milli Kültür Merkezi yetkililerine teslim ettiklerini belirtti.

Bugünkü iftar sofrasýnda Özbekistan'ýn hemen hemen her bakanlýðýndan yetkililerin bulunduðunu kaydeden Tezcan, TÝKA'nýn ülkedeki faaliyetlerine, dolaysýyla Türk-Özbek kardeþliðine destek veren Özbek dostlarýný bir arada görmekten büyük bir mutluluk duyduðunu vurguladý.

Tezcan, TÝKA olarak Özbekistan ile iþbirliðinin geliþtirilmesine önem verdiklerini dile getirirken, bundan sonra da ülkede TÝKA olarak farklý projeler gerçekleþtirmeye devam edeceklerini belirtti.

Ýftarda davetlilere Türk mutfaðýndan yemekler ve tatlýlar ikram edildi.