TÝKA'dan Bosna Hersek'e yardým
ABONE OL

TÝKA, okuldaki CNC Operatörlüðü Atölyesine, CNC makinesi, bilgisayarlar ve ekipman desteði saðlayarak, bilgisayar destekli tasarým, imalat (CAD/CAM) ve konstrüksiyon tasarýmlarý konularýnda uygulamalý eðitim kapasitesinin geniþletilmesine katký sundu.

Makine ve metal iþleme, elektroteknik, inþaat ve jeodezi, tekstil, dericilik bölümleri bulunan ve 900 öðrencinin eðitim gördüðü okula TÝKA ayrýca proje kapsamýnda makine bölümü ve araba tamirciliði bölümü için de ekipman desteði saðladý.

Atölyenin açýlýþ törenine TÝKA Saraybosna Koordinatörü Erdinç Iþýk, Brcko hükümetinin eðitim yetkilisi Zoran Bulatovic ve Brcko Teknik Lisesi Müdürü Dejan Nikolic, öðretmenler ve öðrenciler katýldý.

Bulatovic, burada yaptýðý konuþmada, TÝKA ile gerçekleþtirilen iþbirliðinden büyük memnuniyet duyduklarýný, kurulan uygulama atölyesinin bu alanda önemli bir eksikliðin giderilmesine yardýmcý olacaðýný söyledi.

Nikolic de kurulan atölye ve ekipmanlar sayesinde eðitim kalitesini daha üst seviyeye taþýyabileceklerini, son yýllarda özellikle CNC Operatörlüðü Bölümüne öðrencilerin büyük ilgisi olduðunu, bu proje ile sektöre kaliteli eðitim almýþ öðrencileri yetiþtireceklerini kaydetti.

TÝKA'nýn gerçekleþtirdiði proje ile CNC ve programlama teknolojisi kullanýmýnýn yaygýnlaþtýrýlmasý, farklý yöntemler ile ürün tasarýmý ve imalatý konusunda tecrübe edinen öðrencilerin, ülkedeki üretim sektörünün geliþtirilmesine ve nitelikli eleman olarak istihdama katký saðlamalarý hedefleniyor.