ABONE OL

TÝKA'dan yapýlan yazýlý açýklamaya göre, yardýmlar afetzedelere bugün daðýtýlmak üzere Libya Kýzýlayý'na dün akþam teslim edildi.

Temiz içme suyu ve enerji veren gýdalardan oluþan 5 bin kumanyanýn teslimatý için düzenlenen törende, TÝKA Libya Koordinatörü Ali Süha Bacanakgil, Libya Kýzýlayý Genel Baþkan Yardýmcýsý Yusuf bin Yusuf hazýr bulundu.

Törende minnettarlýklarýný ifade eden Bin Yusuf, kardeþ Türkiye'nin yardýmlarýna koþmakta gecikmeyeceðinden emin olduklarýný dile getirdi.

Bacanakgil ise dostluðun, kardeþliðin sadece iyi günde deðil asýl kara günde sýnav verdiðini, Türkiye'nin "dost eli" TÝKA'nýn da Türk halkýnýn kardeþten öte gördüðü Libya halkýnýn yardýmýna koþmakta bir an dahi tereddüt etmediðini vurguladý.

Bacanakgil, AA muhabirine, 11 yýldýr Libya'da kalkýnma projeleri yaptýklarýný belirterek, afetzedelerle ilgili ileriki günlerde TÝKA olarak ellerinden gelen desteði vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

- LÝBYA'DAKÝ SEL FELAKETÝ

Orta Akdeniz'de etkisini gösteren ve 10 Eylül'de Libya'nýn doðusunu vuran "Daniel" fýrtýnasý, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuþtu.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, sel felaketinde 6 bin kiþinin öldüðünü, binlerce kiþinin de kayýp olduðunu açýklamýþtý.

  • TÝKA
  • sel felaketi
  • temiz içme suyu