TÝKA'dan Pakistan'a akülü tekerlekli sandalye desteði
ABONE OL

TÝKA'dan yapýlan yazýlý açýklamaya göre, destek amacýyla zihinsel ve fiziksel engellilere yönelik rehabilitasyon ve bakým hizmeti sunan Darul Sukun Rehabilitasyon Merkezine 20 akülü tekerlekli sandalyenin teslimi dolayýsýyla tören düzenlendi.

Karaçi'deki genel merkezde gerçekleþtirilen törene Türkiye'nin Ýslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacý, Sindh Eyalet Hükümeti Saðlýk Bakaný Azra Fazal Pechuho, Türkiye'nin Karaçi Baþkonsolosu Cemal Sangu, TÝKA Karaçi Koordinatörü Halil Ýbrahim Baþaran ile çok sayýda misafir katýldý.

Engelli çocuklar tarafýndan düzenlenen selamlama dansý ve þarkýlarýyla baþlayan törende konuþan Büyükelçi Paçacý, Türkiye ile Pakistan arasýndaki iliþkilerin çok eskiye dayandýðýný belirtti.

Paçacý, 6 Þubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraþ merkezli depremlerde kardeþ ülke olarak Pakistan'ýn arama kurtarma ekiplerinin enkazdan 28 caný kurtardýðýný ifade ederek, ayný þekilde Türkiye'nin de Pakistan'daki sel felaketinde tüm gücüyle destek verdiðini anýmsattý.

Büyükelçi Paçacý, TÝKA'nýn da Ýslamabad ve Karaçi'de bulunan iki ofisiyle yürüttüðü yüzlerce projeyle bu kardeþliði pekiþtirdiðini ve bu yönde çalýþmalarýna devam edeceðini vurguladý.

- Sindh Saðlýk Bakaný Pechuho, TÝKA özelinde Türkiye'ye þükranlarýný iletti

TÝKA'nýn özellikle Sindh eyaletinde uyguladýðý saðlýk projelerinin gerçekleþtirilmesinde desteklerini esirgemeyen Sindh Saðlýk Bakaný Pechuho, saðlýk alanýndaki geliþmelere katký sunan TÝKA özelinde Türkiye'ye þükranlarýný iletti.

Pechuho, Sindh hükümetinin, TÝKA'nýn bu alandaki çalýþmalarýna her türlü desteði vereceðini ve kolaylaþtýracaðýný belirtti.

TÝKA'nýn kalkýnma projelerinin yaný sýra dünyanýn birçok ülkesinde engellilerin hayatýný kolaylaþtýracak projeler yürüttüðünü kaydeden TÝKA Karaçi Program Koordinatörü Baþaran da akülü tekerlekli sandalyelerin Darul Sukun'dan hizmet alan güzel ve özel insanlarýn günlük yaþamlarýný olumlu yönde etkileyeceðine inandýðýný ifade etti.

Törende konuþan Engelli Bireyleri Güçlendirme Departmaný Sekreteri Tuaha Ahmad Farooqui de Sindh hükümeti olarak engellilerin güçlendirilmesine yönelik hizmet veren tüm kuruluþlara destek saðladýklarýný belirterek, desteklerinden dolayý Türk Büyükelçiliðine ve TÝKA'ya teþekkürlerini iletti.

Darul Sukun Genel Müdürü Savio Pereira da Türk halkýndan gelen bu akülü tekerlekli sandalyeleri merkezden hizmet alan engelli çocuklarýn hayali olduðunu ve bunun gerçekleþtiðini kaydederek, Türkiye ile kurulan baðlarýn, karþýlýklý kardeþlik sayesinde daha da güçlenmesini umduðunu vurguladý.

Teslimi tamamlanan akülü sandalyelerin Darul Sukun'a ait 4 tesiste hizmet alan engellilerin kullanýmýna tahsis edilmesi planlanýyor.