TÝKA'nýn Libya'da kurduðu atölye, eleman ihtiyacýna ve iþsizlik sorununa katký saðlayacak
ABONE OL

TÝKA'dan yapýlan açýklamada, Libya-Türkiye Mesleki Eðitim Merkezi projesinin bir parçasý olan ve baþkent Trablus'ta açýlan atölye ile Libya'da nitelikli ara eðitim elemaný ihtiyacýnýn giderilmesi ve iþsizlik sorununun çözümüne katký sunulmasýnýn hedeflendiði belirtildi.

Türkiye'den uzmanlarýn atölyede eðitim verecek olan 17 usta öðretici eðitmene hizmet içi eðitim verdiði projenin ikinci ayaðýnýn "Otomotiv Atölyesi" olduðu kaydedilen açýklamada, proje tamamlandýðýnda 500'ün üzerinde öðrencinin çeþitli alanlarda eðitim alacaðý aktarýldý.

Libyalý 100 öðrencinin katýldýðý atölyenin açýlýþ törenine, Libya Teknik ve Mesleki Eðitim Bakaný Yekhlif Said Sefao, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yýlmaz, TÝKA Baþkan Yardýmcýsý Dr. Rahman Nurdun ve TÝKA Trablus Koordinatörü Ali Suha Bacanakgil katýldý.

Açýlýþ töreninde konuþan Libyalý Bakan Sefao, TÝKA ve Türkiye'ye geçmiþten bugüne Libya'ya desteklerinden dolayý teþekkür etti.

Büyükelçi Yýlmaz, açýlan tesisin, eðitim alacak Libyalý öðrencilere mesleki eðitim alanýnda yetenek ve vizyon kazandýrmasýna büyük katký saðlamasýný umduðunu dile getirdi.

TÝKA Baþkan Yardýmcýsý Nurdun da projeyi Libya'nýn diðer kentlerine de yaymaya çalýþacaklarýný kaydederek, tarým, mesleki eðitim ve saðlýk gibi çeþitli alanlarda Libya ile iþbirliði yapmaya hazýr olduklarýný aktardý.