TÝKA'ya Kýrgýzistan'da ödül
ABONE OL

Kýrgýzistan Saðlýk Bakanlýðýnýn katkýlarýyla Ýlaç ve Týbbi Faaliyetleri Danýþma Þirketince (Medfarm), baþkent Biþkek'te Filarmoni Devlet Konser Salonu'nda, "Örnek 2023 Ödül Töreni" düzenlendi.

Törene, Kýrgýzistan Bakanlar Kurulu Baþkaný Edil Baysalov, Saðlýk Bakaný Alýmkadýr Beyþenaliyev, Kýrgýz Eczanesi Devlet Kurumu Baþkan Yardýmcýsý Aybek Cumakayev, Kýrgýzistan Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Temir Sariyev, Türkiye'nin Biþkek Büyükelçisi Ahmet Sadýk Doðan ve eþi Meria Doðan'ýn yaný sýra ülkenin saðlýk sektöründe faaliyet gösteren kuruluþlarýn ve þirketlerin yöneticileri, saðlýk personeli, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve davetliler katýldý.

Törende, bu yýl ikincisi düzenlenen, saðlýk alanýnda örnek ve özgün hizmetler gerçekleþtirmiþ kiþi ve kurumlara verilen ödüller sahiplerine daðýtýldý.

TÝKA, "Kýrgýzistan Cumhuriyeti Saðlýk Sektörüne Destek" kategorisinde, "Örnek-2023" ödülüne layýk görüldü. Ödülü, Bakanlar Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Baysalov, TÝKA Biþkek Program Koordinatörü Mehmet Bodur'a takdim etti.

- "Kýrgýzistan, bizim ata yurdumuz"

Törende, 2022'de çocuklarýn tedavisine yaptýðý katkýlarýndan dolayý "Örnek Ýnsan-2022" kategorisinin ödülünü Türkiye'nin Biþkek Büyükelçisi Doðan'ýn aldýðý anýmsatýlarak, sahneye diðer ödül takdimi için davet edildi.

Sahnedeki konuþmasýna, "Kýrgýzistan, bizim ata yurdumuz, bundan dolayý ata dilinde konuþmak istiyorum." diyerek baþlayan Doðan'ýn bu sözleri, salondaki katýlýmcýlardan alkýþ aldý.

Doðan, Kýrgýzca yaptýðý konuþmada, insanoðlunun misyonuna deðindi. Ýnsanýn iyi ve güzel iþler yapmak için dünyaya geldiðini söyleyen Doðan, "Ýyilikte adalet, saðlýk ve birlik var. Kýrgýzistan halkýna iyilikler temenni ediyorum." dedi.

Ünlü ses sanatçýlarýnýn sahne aldýðý törende, halk danslarý gösterisi de yapýldý.