Timur Cihantimur'a ABD'deki hapishanede dayak! Diþi kýrýldý, dudaklarý patladý
ABONE OL

Avukatlarý Victoria Kelleher ve Martin Weinberg tarafýndan mahkemeye konuyla ilgili dilekçe sunuldu.

10 sayfalýk dilekçede iki avukat, Cihantimur'un 12 Temmuz'da sevk edildiði New Jersey'nin Newark þehrinde 18 yaþ altýndakilerin bulunduðu tutukevinde ciddi bir saldýrýya uðradýðýný aktararak, müvekkillerinin ev hapsine çýkarýlmasý konusunda ikinci kez taleplerini iletti.

Cihantimur'un 18 Temmuz'da tutukevinde bulunan ortak kullanýlan telefon kuyruðunda 3 kiþinin saldýrýsýna uðradýðý vurgulanan dilekçede, kafasýna ve yüzüne darbeler aldýðý, diþinin kýrýldýðý ve kaldýrýldýðý hastanede patlayan dudaklarýna dikiþ atýldýðý bilgisi paylaþýldý.

Dilekçede, hastanede boþ yatak olmadýðý için týbbi müdahaleden sonra Cihantimur'un tekrar tutukevine getirilerek burada karantina bölümüne yatýrýldýðý kaydedildi.

Avukatlar, mahkemeden, 17 yaþýndaki Cihantimur'un önceden sabýkasý olmadýðý, ABD vatandaþý olduðu ve kaldýðý yerin güvenli olmadýðý gerekçesiyle ABD'de bulunan teyzesi ve amcasýnýn yanýnda gözetim altýnda tutulmasý talebinde bulundu.

Boston'da yakalandýðýnda Connecticut Manson Gençlik Enstitüsü adlý tutukevine konulan Cihantimur'un, burasýnýn güvenli olmadýðý gerekçesiyle daha önce de yaptýðý ev gözetimine çýkarýlmasý talebi hakim tarafýndan reddedilmiþti.

- EYÜPSULTAN'DAKÝ KAZA

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracýndan biri arýzalanmýþ, yol kenarýna çekilen arýzalý araç tamir edilmeye çalýþýlýrken ayný yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmýþ, yaralanan 5 kiþiden Oðuz Murat Aci hayatýný kaybetmiþti.

Kazaya neden olan 17 yaþýndaki sürücü Timur Cihantimur'un kaza yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracýyla buradan uzaklaþýp annesiyle önce Mýsýr'a, ardýndan da ABD'ye gittikleri tespit edilmiþti.

Þüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evraký, Adalet Bakanlýðýnca ABD yetkili makamlarýna iletilmiþ, Florida federal mahkemenin kararý üzerine Cihantimur ve Tok, 14 Haziran'da Boston'da polis tarafýndan yakalanmýþtý.

18 Haziran'da ayrý saatlerde mahkemeye çýkarýlan anne oðulun tutukluluk hallerinin devamýna karar verilmiþ, Cihantimur'un avukatlarý "müvekkillerinin kaldýðý tutukevinin þartlarýnýn çok kötü" olduðunu savunarak, ev hapsi veya yerinin deðiþtirilmesi talebinde bulunmuþ ancak 21 Haziran'da yapýlan Cihantimur'un ikinci duruþmasýnda hakim bu talebi reddetmiþti.

  • Timur Cihantimur
  • tutukevi
  • saldýrý