TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal: Piyasanýn en yüksek fiyatý devletimiz tarafýndan verilmektedir
ABONE OL

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki alým merkezini ziyaret eden Güldal, gazetecilere, 2022 yýlý fýndýk alým kampanyasýnýn yoðun þekilde devam ettiðini söyledi.

Güldal, 22 Aðustos'ta baþlatýlan alýmlara bugün itibarýyla 100 bin tonun üzerinde randevu ile devam ettiklerini belirterek, "Aþaðý yukarý 100 bin ton randevunun yarýsýndan çoðu da gerçekleþmiþ durumda ve sürekli randevularýmýz açýk. Kasým sonuna kadar randevularýmýzý açýk tutuyoruz." dedi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan tarafýndan fýndýk fiyatlarýnýn levant kalitede 52, Giresun kalitede 53 ve sivri kalitede 51 lira olarak açýklandýðýný anýmsatan Güldal, þöyle devam etti:

"Þu anda piyasanýn en yüksek fiyatý devletimiz tarafýndan, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafýndan üreticilerimize verilmektedir. Karadeniz olarak baktýðýmýzda fýndýk üretim bölgelerinin tamamýnda Toprak Mahsulleri Ofisine gerçekten çok yoðun bir teveccüh oldu. Büyük bir ilgi var."

- "GÜNLÜK 3 BÝN 500 TON CÝVARINDA RANDEVU VERÝYORUZ"

Bu noktada 50'nin üzerinde alým merkezinin þu anda açýk olduðunu aktaran Güldal, "Ýhtiyaç olan yer oldukça ve ekiplerimiz müsait oldukça yeni alým yerleri açabiliyoruz. Günlük 3 bin 500 ton civarýnda randevu veriyoruz. 2 bin 500 ton civarýnda da randevuya uygun olarak üretici ürün teslim ediyor bize." diye konuþtu.

Güldal, 2022 yýlý itibarýyla fýndýk üretimi ve kurutmasýnýn mevsim þartlarýna göre makul gittiðine dikkati çekerek, "Bazý bölgelerde mevsimsel olarak, bazý sebeplerden dolayý fýndýktaki kalite kayýplarý söz konusu oluyor. Bunun da farkýndayýz ama yine piyasanýn en iyi, en deðerli fiyatý Toprak Mahsulleri Ofisi tarafýndan verilmektedir." deðerlendirmesinde bulundu.

- "HAFTANIN EN AZ 6 GÜNÜ ARKADAÞLARIMIZ MESAÝ YAPMAKTALAR"

Alýmlarýn 31 Aralýk'a kadar devam edeceðini belirten Güldal, þu ifadeleri kullandý:

"En çok miktarda alýmý gerçekleþtirmek için haftanýn en az 6 günü, günde en az 12 saat çalýþarak buradaki arkadaþlarýmýz mesai yapmaktalar. Biz de tüm alým noktalarýný gezerek hem arkadaþlarýmýzla konuþuyoruz hem sistemimizi kontrol ediyoruz hem de üreticilerimizle sohbet ediyoruz. Daha kolaylaþtýrýcý veya alýmý hýzlandýrýcý neleri gerçekleþtirebiliriz ona bakýyoruz."

Güldal, bugüne kadar uðradýðý noktalarda üreticilerin memnun olduðunu gördüðünü kaydederek, "Bu iþlemi çok hazýrlýklý þekilde yürütüyoruz. Haliyle her sene bir miktar daha hýzlý ve daha fazla alým yapabilme kabiliyetine sahip olabiliyoruz." dedi.

Gazetecilerin sorularýný da yanýtlayan Güldal, daha sonra üretici ve alým merkezi çalýþanlarýyla bir süre sohbet etti.