TOGEMDER, ''Bahçe Satýþlarý Kermesi'' ile ihtiyaç sahiplerine ulaþacak
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn eþi Emine Erdoðan'ýn Onursal Baþkaný olduðu derneðin Üsküdar'daki merkez binasýnda yapýlan etkinlikte, derneðe baðýþ olarak gelen kýyafetten tabloya birçok ürün, ihtiyaç sahibi aileler için satýldý. Davetliler tarafýndan yoðun ilgi gösterilen kermesin tüm geliri ihtiyaç sahiplerine ulaþtýrýlacak.

Kermese iliþkin AA muhabirine bilgi veren TOGEMDER Yönetim Kurulu Baþkaný Füsun Türken Uysal, 2005'te Emine Erdoðan'ýn himayelerinde kurulan derneðin, kurulduðu günden bugüne ihtiyaç sahibi ailelerin yanýnda hizmet verdiðini kaydetti.

Bugüne kadar çok önemli projelere imza attýklarýný belirten Uysal, þöyle devam etti:

"Bundan sonra da inþallah bu projelerin devamýný saðlamaya çalýþacaðýz. Bu projede de hayýrseverlerimiz tarafýndan derneðimize baðýþlanan bazý ürünler var. Bunlarýn içinde kýyafetten mefruþata, züccaciyeye kadar birçok ürün var. Bu ürünlerin satýþýný saðlayýp elde ettiðimiz geliri de ihtiyaç sahibi ailelere iletmenin derdindeyiz. Bunu yaparken amacýmýz birçok yere dokunabilmek. Üretici hanýmlarýn kurduðu kooperatifler var. Bu kooperatifler de Tarým Kredi Kooperatiflerinin çatýsý altýnda toplanýyor. Biz de Tarým Kredi Kooperatiflerinin satýþ merkezleriyle anlaþarak, buradan elde edeceðimiz gelirle onlardan alacaðýmýz çeklerle hayýrseverlerin hayýrlarýnýn yerlerine ulaþmasýna gayret edeceðiz. Ýnsanlarýn sadece gýda ihtiyaçlarý yok. Hijyen, temizlik malzemesine ihtiyaçlarý var veya çocuklarýnýn çok özel ihtiyaçlarýný karþýlama gibi bir arzularý var. Buradaki amacýmýz bu insanlara dokunabilmek ve ihtiyaçlarýný giderebilmek."

Derneðin bu projeyi sýfýr maliyetle yaptýðýný dile getiren Uysal, meslek lisesinden öðrencilerin de gönüllük esasýyla programa dahil edildiðini, öðrencilere katýlýmlarýndan dolayý teþekkür sertifikasý vereceklerini aktardý.

- "BURADA BÝR KAÇ FAYDAYI BÝR ARADA YAÞAMAK ÝSTEDÝK"

TBMM Dilekçe Komisyonu Baþkaný AK Parti Ýstanbul Milletvekili ve TOGEMDER Ýcra Kurulu Baþkaný Belma Satýr da organizasyonla kendilerine baðýþlanan ürünleri çok cüzi rakamlarla satýþa sunduklarýný aktardý.

Bu çalýþmayý sýfýr maliyetle yaptýklarýný vurgulayan Satýr, þu bilgileri verdi:

"Organizasyonun duyurusunu hem sosyal medyadan yaptýk hem de çevremize duyurduk. Baðýþ severleri, Üsküdarlýlarý, Ýstanbullularý davet ettik. Bugün gerçekten çok güzel bir þenlik oldu. Ürünlerimizin hemen hemen tamamýný sattýk. Çok teþekkür ediyoruz katýlýmcýlara. Buradan elde ettiðimiz gelirle yine ihtiyaç sahibi insanlara yardým etmeyi düþünüyoruz. Gýda çekleri alacaðýz. Bu gýda çeklerini de Tarým Kredi Kooperatifimizden almayý uygun gördük. Çünkü orada kadýn kooperatiflerinin ürünleri satýlýyor. Burada bir kaç faydayý bir arada yaþamak istedik. Hem ikinci el ürünleri satýþa sunmaya çalýþtýk, onlarýn gelirinden yine kadýn kooperatiflerine destek olmak istedik hem de ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarýný gidermeye çalýþtýk. Güzel bir program oldu. Pandemiden sonra insanlarýn bu tip açýk havada sosyalleþmeye ihtiyaçlarý vardý. Özellikle yýlbaþý öncesi hediye alýþveriþine çýkanlar için de çok cüzi rakamlara uygun hediyelerimiz vardý."

Satýr, bu gibi organizasyonlarýn devamýnýn geleceðini belirterek, hayýrseverlerden gelen ürünleri ihtiyaç sahiplerine göndermek üzere paraya çevireceklerini sözlerine ekledi.

  • TOGEMDER
  • Bahçe Satýþlarý Kermesi
  • Füsun Türken Uysal