Bakan Varank Togg'a bayram temizliði yaptý! Kendi elleriyle yýkadý
ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank, seçim bölgesi Bursa'da kendi kullandýðý 16 BRS 99 plaka nolu Togg'u yýkadý. AK Parti Bursa Ýl Baþkaný Davut Gürkan ile birlikte Togg'u yýkarken çekilen görüntüleri "Bayram temizliði" mesajýyla paylaþtý.

Gazeteciler, Bursa Ulu Camii'ndeki bayram namazýný çýkýþýnda Bakan Varank'a sosyal medyada gündem olan o görüntüleri sordu.

Bayram temizliði gibi araba temizliðinin de Bursa'da bir gelenek olduðunu hatýrlatan Bakan Varank, þunlarý söyledi:

"Bunlar iþin biraz latifesi ama bayram temizliði özellikle ev hanýmlarýnýn, annelerimizin geleneklerinde önemli bir yer tutar. Bursalýlarýn da arabalarýyla nasýl bir baðý olduðunu biliyorum. Bayramlardan önce onlarýn araçlarýný yýkadýklarýný biliyorum. Ben de bir Bursalý hemþehrileri olarak adete uydum. Aracýmýzý yýkadýk, bayram temizliðimizi yaptýk. Tabii Türkiye'nin Otomobili Bursalý. Bursa'nýn sokaklarýnda hemþehrilerimiz, Türkiye'nin Otomobili'ni gördüklerinde gerçekten çok mutlu oluyorlar. Türkiye'nin böyle bir iþi baþarmýþ olmasýndan dolayý gururlarýný yüzlerinde, gözlerinde görebiliyorsunuz. Biz 21 yýldýr Türkiye'de taþ üstüne taþ koymanýn derdindeyiz. Bunun gibi hizmetleri, bunun gibi baþarýlarý hamdolsun þimdiye kadar aziz milletimize yaþattýk. Bundan sonra da Allah'ýn izniyle yaþatmaya devam edeceðiz. Bu aziz millet bir ve beraber oldukça üstesinden gelemeyeceði hiçbir þey olmaz. Ýþte bunu, gerek Türkiye Yüzyýlý'nýn niþanelerinde gerek Türkiye'nin otomobilinde gerek Karadeniz'de bulduðumuz gazý karaya çýkararak vermeye devam edeceðiz. Türkiye Yüzyýlý'ný aziz milletimizle beraber inþa edeceðiz."