TOGG'un 3 yýllýk muhteþem yükseliþi
ABONE OL

Firma tarafýndan çekilen hýzlandýrýlmýþ görüntüler fabrikanýn hýzlý yükseliþini gözler önüne sererken, milyonlarca kiþide heyecana sebep oldu. Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, ABD'nin Las Vegas þehrindeki Consumer Electronic Show Fuarý'nda geçtiðimiz gün sergilenerek ilk kez dünya sahnesine çýkmýþ TOGG'un 3 yýldaki hýzlý yükseliþi baþta CEO Gürcan Karakaþ olmak üzere milyonlarca kiþiyi duygulandýrmýþtý.

Firma 14 bin 600 ton çelik montajý, 33 bin metrekare çatý panel montajý ve 19 bin 734 metrekare kör kalýp montajýnýn tamamladýðýný Gemlik fabrikasýnda yapýmý devam eden boyahane ile toplamda 250 adet robotun yer alacaðý seri üretim bantlarýnýn kuruluþ aþamasýnýn hýzlandýrýlmýþ videosunu yayýnladý. Kýsa sürede milyonlarca kiþi tarafýndan izlenen video büyük bir heyecan ve mutluluða sebep oldu.

100 KÝLOMETRE HIZA 4.8 SANÝYEDE ÇIKACAK

Türkiye'nin otomobili TOGG piyasaya çýktýðýnda 200 ile 3400 beygir gücü ile 0'dan 100'e 4.8 saniyede çýkýþ 500 km WLTP menzili sunacak. Özelliklerin hepsi mobility ekosistemine entegre edilecek. 2022'nin 4. çeyreðinde seri üretime hazýr olacak ve sertifikasyon çalýþmalarý tamamlandýktan sonra seri üretim 2023'ün 1. çeyreðinde baþlamýþ olacak.

GEMLÝK'E ÝKÝNCÝ FABRÝKA

Türkiye'nin Otomobili Giriþim Grubu (TOGG) ile Çinli enerji devi Farasis'in ortaklýðýnda kurulan SIRO, Gemlik'te batarya hücresi ve modül üretimi tesisi kuracak. Türkiye'nin ilk otomobil batarya fabrikasý olacak tesis, 2 bin 200 kiþiye iþ imkaný saðlayacak. 2 milyon araç üretme kapasitesine sahip 30 milyar dolardan fazla ihracat yapabilen otomotiv endüstrisi için dev bir adým sayýlan TOGG ve Farasis ortaklýðýnda SIRO, 15 gigawatt saatlik batarya hücresi ve modül üretimi yapacak. Gemlik'teki fabrikada otomotiv ve otomotiv dýþý uygulamalarda enerji depolama çözümleri geliþtirecek. TOGG'un batarya modül ve paketlerini üretecek olan SIRO, enerjide dýþa baðýmlýlýðý azaltmayý, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliþimini hýzlandýrmayý amaçlýyor. Yatýrýmda 400'ü nitelikli 2 bin 200 kiþiye iþ imkaný öngörülüyor.