Tokat beþik gibi sallanýyor! AFAD duyurdu: Art arda depremler
ABONE OL

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baþkanlýðýnýn internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Sarsýntýnýn 5,99 kilometre derinlikte olduðu belirlendi.

Deprem çevre illerden de hissedildi.

AFAD, depreme iliþkin geliþmeleri takip ettiklerini bildirdi.

"ÝLGÝLÝ KURUMLARIMIZ SAHA TARAMA ÇALIÞMALARINI SÜRDÜRÜYOR"

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz, Tokat'ta meydana gelen depreme iliþkin açýklama yaptý.

Yýlmaz, "Tokat'ýn Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,6 büyüklüðündeki depremden etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum. Ýlgili kurumlarýmýz saha tarama çalýþmalarýný sürdürüyor. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" dedi.

TOKAT VALÝLÝÐÝ: GELÝÞMELERÝ TAKÝP EDÝYORUZ

Tokat'ýn Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüðündeki depremin ardýndan Tokat Valiliðinin sosyal medya hesabý üzerinden açýklama yapýldý. Açýklamada geliþmelerin takip edildiði bildirildi.

Ýlk gelen bilgilere göre can kaybýnýn olmayýþýnýn en büyük tesellileri olduðunu vurgulayan Hatipoðlu, "Vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun. Devlet olarak Ýçiþleri Bakanýmýz Ali Yerlikaya'nýn talimatlarý doðrultusunda tüm vatandaþlarýmýzýn barýnma ve iaþe sorununun halledilmesiyle ilgili gerekli tüm tedbirleri alýyoruz. Tüm hemþehrilerimize ve milletimize geçmiþ olsun." dedi.

TOKAT BELEDÝYE BAÞKANI YAZICIOÐLU'NDAN AÇIKLAMA

Tokat Belediye Baþkaný Mehmet Kemal Yazýcýoðlu "Þehir merkezinde ciddi bir durum yok. Sulusaray'da belli baþlý konutlarda sýkýntýlar var." dedi.

SULUSARAY BELEDÝYE BAÞKANI KILIÇ: BUÐDAYLI KÖYÜNDE BAZI EVLER YIKILDI

Konu hakkýnda açýklama yapan Sulusaray Belediye Baþkaný Davut Kýlýç, þu ifadeleri kullandý:

Bize ulaþan can kaybý yok. Ýki minaremiz yýkýldý. Buðdaylý köyümüzde evlerin yýkýldýðýna dair haber var. 150 nüfuslu bir köyümüz.

BAKAN ÖZHASEKÝ'DEN AÇIKLAMA

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki, Tokat'ýn Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüðündeki depreme iliþkin, bakanlýðýn il müdürlüðü ekiplerini ve ilgili birimleri bölgeye yönlendirdiklerini, sahada çalýþmalarý anlýk olarak takip ettiklerini bildirdi.

AFAD: SAHA TARAMALARINA BAÞLANDI

AFAD'ýn sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamada þu ifadeler kullanýldý:

Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de meydana gelen 5.6 büyüklüðündeki deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankýrý ve Çorum illerimizde yoðun bir þekilde hissedilmiþtir.

An itibarýyla; Yozgat ilimizde 2 katlý bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahýrýn etkilendiðine dair ihbarlar alýnmýþ olup; ekiplerimizin saha tarama çalýþmalarý devam etmektedir.

Etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimizi sunarýz.

Geliþmeleri takip ediyoruz.

TAMP KAPSAMINDA ÝLGÝLÝ BÜTÜN KURUMLAR TEYAKKUZA GEÇÝRÝLDÝ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baþkanlýðý, Tokat'ýn Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüðündeki deprem sonrasý Türkiye Afet Müdahale Planý (TAMP) kapsamýnda ilgili bütün kurumlarýn teyakkuz haline geçirildiðini bildirdi.

AFAD'dan yapýlan açýklamada, Tokat'ýn Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de meydana gelen deprem sonrasý TAMP kapsamýnda ilgili bütün kurumlarýn teyakkuz haline geçirildiði belirtilerek, Tokat'a, Sivas, Erzurum, Samsun, Çorum ve Amasya, Yozgat'a da Ankara, Çankýrý, Kayseri, Amasya, Nevþehir ve Kýrýkkale'deki AFAD ekiplerinin sevk edildiði aktarýldý.

YOZGAT'TA HASAR MEYDANA GELDÝ

Yozgat Valiliðinden yapýlan açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Ýlimizde de kuvvetli þekilde hissedilen 5,6 büyüklüðündeki deprem neticesinde saha ekiplerimizce yapýlan ilk tespitlere göre, Kadýþehri ilçemizde ve köylerinde bazý yapýlarýn zarar gördüðü ancak çok þükür þu ana kadar ulaþýlan bilgilerde can kaybý ve yaralý vatandaþýmýzýn bulunmadýðý anlaþýlmýþtýr. AFAD ve ilgili kurumlarýmýzýn tüm ekipleri saha taramalarýna devam etmektedir. Depremden etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

KAYSERÝ VE SÝVAS'TA DA HÝSSEDÝLDÝ

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, "Ýlimizde hissedilen deprem nedeniyle ekiplerimiz saha taramasýna baþlamýþ, þu ana kadar herhangi bir olumsuz duruma rastlanmamýþtýr." ifadelerini kullandý.

Sivas Valiliðince sosyal medyadan yapýlan paylaþýmda da il merkezi ve ilçe merkezinde saha taramalarýnýn devam ettiði belirtilerek, þunlar kaydedildi:

EÐÝTÝME 1 GÜN ARA VERÝLDÝ

Tokat Valiliði, Tokat'ta eðitim ve öðretime 1 gün ara verildiðini duyurdu. Valilikten yapýlan açýklamada, "Tokat il genelinde eðitim ve öðretime bir (1) gün ara verildi. Evlerinde kalmak istemeyen vatandaþlarýmýz için gerekli hazýrlýklar yapýldý. Yurtlarda, spor salonlarý ve misafirhanelerimizde vatandaþlarýmýz misafir edilecek." denildi.

"DEVLETÝMÝZ YANIMIZDA"

Sulusaray ilçesinde sokakta bekleyiþini sürdüren vatandaþlardan Ýbrahim Yýldýzlý, AA muhabirine, güvenli olduðu için açýk alanda beklediklerini belirterek, "Acayip bir sarsýntý ile geldi ilk anda. Fatih Camisi'nin yanýndaydýk. Minare uçtu, briketler falan düþtü. Halk ister istemez panik yaþadý. Sakinleþtirmeye çalýþtýk ortalýðý. Diðer mahallelere gittiðimizde ufak tefek sýkýntýlar vardý, onlara da yardým ettik. Açýk alan olduðu için, güvenli alan olduðu için burada bekliyoruz. Çok þükür can kaybýmýz yok, bir sýkýntý yok. Devletimiz yanýmýzda. Valimiz, Belediye Baþkanýmýz, Kaymakamýmýz elinden geleni yapýyor. Köylerde sýkýntý olmuþ herhalde ama gidemedik." dedi.

Deprem aný Tokat'ta iþ yerlerinin güvenlik kameralarýna yansýdý.

Görüntülerde, Zile ilçesindeki bir marketin raflarýndaki ürünlerin yere düþtüðü, vatandaþlarýn ise hýzla dýþarý çýkmaya çalýþtýðý, bir baþka güvenlik kamerasý görüntüsünde ise Almus ilçesindeki bir restoranda bulunan kiþilerin, sarsýntýyý hissettikleri anda restoranýn dýþýna yönelmesi, bir akaryakýt istasyonunda bulunanlarýn uzaklaþmaya çalýþmasý yer alýyor.

3.5 BÜYÜKLÜÐÜNDE ARTÇI DEPREM

AFAD, saat 18.31'de 3.5 büyüklüðünde bir deprem daha meydana geldiðini duyurdu.

SAÐLIK BAKANI FAHRETTÝN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Koca, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, Tokat'ýn Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüðünde meydana gelen depremde, Sulusaray'da bir ev ve bir cami minaresinin yýkýldýðýný, depremden etkilenen kimsenin olmadýðýný belirterek, þu bilgileri verdi:

"5,6 büyüklüðünde meydana gelen depremde Tokat'ýn Yeþilyurt ilçesinde 1 kiþi etkilenmiþtir. Tokat'ýn Artova ilçesinde bir cami minaresi yýkýlmýþ olup, etkilenen olmamýþtýr. Yozgat'ýn Gümüþsuyu köyünde bir ev, Yelken köyünde bir ev, Elmalýçiftliði köyünde bir ev yýkýlmýþ olup etkilenen olmamýþtýr."

AFAD: CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR

Tokat'taki 5,6 büyüklüðündeki depremin ardýndan Yozgat ve Tokat'taki 112 Acil Çaðrý Merkezleri'ne 231 ihbarýn geldiðini, can kaybýnýn bulunmadýðýný bildirdi.

Tokat ve Yozgat'ta il AFAD, jandarma, emniyet ve diðer görevli personelle saha taramalarý yapýldýðý belirtilen açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Yozgat ve Tokat'taki 112 Acil Çaðrý Merkezleri'ne toplam 231 ihbar gelmiþtir. Can kaybý bulunmamaktadýr. Tokat ilimizde; 2 konut, 5 ahýr ve 2 minare hasar almýþtýr. Sivas, Samsun, Erzurum, Çorum ve Amasya AFAD ekipleri sevk edilmiþtir. Yozgat ilimizde; 2 katlý bir bina yýkýlmýþ, 8 köyde küçük çaplý hasarlar meydana gelmiþtir. Ankara, Çankýrý, Kayseri, Amasya, Nevþehir ve Kýrýkkale AFAD ekipleri sevk edilmiþtir."

4 BÜYÜKLÜÐÜNDE ARTÇI DEPREM

AFAD Baþkanlýðýnýn, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýma göre, saat 21.43'te merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Sarsýntýnýn 7 kilometre derinlikte olduðu belirlendi.

4,4 BÜYÜKLÜÐÜNDE ARTÇI DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baþkanlýðýnýn, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýma göre, saat 22.31'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,4 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Sarsýntýnýn 5,89 kilometre derinlikte olduðu belirlendi.

TOKAT VALÝSÝ NUMAN HATÝPOÐLU'NDAN ÝÇME SUYU UYARISI

Hatipoðlu, "Sularýmýzýn büyük kýsmý yer altý veya yüzey sularýnýn toplanmasý ile oluþuyor. Bölgede hareketlilik devam ettiði için vatandaþlarýmýzýn suyu, kullanma suyu olarak kullanmalarý, içme suyu olarak tüketmemelerini istiyoruz. Bölgeye saðlýklý su getirilmesi için planlamayý gerçekleþtirdik, kamyonlarýmýz yolda." ifadelerini kullandý.

TOPRAK KAYMASI VE ÇATLAKLAR OLUÞTU

Tokat'ýn Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüðünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle Sulusaray ilçesindeki bazý yollarda toprak kaymasý ve çatlaklar oluþtu.

4,1 BÜYÜKLÜÐÜNDE ARTÇI DEPREM

AFAD Baþkanlýðýnýn internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 00.09'da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,1 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Sarsýntýnýn 12,43 kilometre derinlikte olduðu belirlendi.

TOKAT'TA 191 BÝNA HASAR GÖRDÜ

Ýçiþleri Bakan Yardýmcýsý Münir Karaoðlu, "Tokat ilimizde 3 ilçe 30 köyde 191 konutta, 84 ahýrda, 7 camide ve 1 fýrýnda hasarlar var. Yarýn gün ýþýmasýyla beraber hasar tespit çalýþmalarýný baþlatacaðýz." dedi.

BAKAN ÖZHASEKÝ'DEN AÇIKLAMA

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki, Tokat'ýn Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre illerin de etkilendiði 5,6 büyüklüðündeki depremin ardýndan, Ulusal Hasar Tespit Ekiplerinin (UHTE) görevlendirildiðini bildirdi.

Özhaseki, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, merkez üssü Tokat'ýn Sulusaray ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen 5,6 büyüklüðündeki depremin ardýndan ekiplerin, AFAD koordinasyonunda çalýþmalarýný aralýksýz sürdürdüðünü ifade etti.