TOKÝ'den yapýlan açýklamada, iklim deðiþikliðiyle mücadele etmek, þehirlerdeki yeþil alan miktarýný artýrmak, vatandaþlarýn sosyalleþebileceði güvenli mekanlar oluþturmak ve afet anlarýnda toplanma alanlarý kazandýrmak amacýyla millet bahçeleri projelerinin gerçekleþtirildiði belirtildi.
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, "81 ile 81 millet bahçesi" hedefi koyduðu hatýrlatýlan açýklamada, kimi kesimlerin bu hedefin önemini ve gerekliliðini kavrayamadýðý, kimi kesimlerin de bir gerekçeleri olmadan, sadece siyasi kamplaþma uðruna, müzmin karþýtlýklarýný sergilediði ifade edildi.
Þehirlere sosyal, ekonomik ve iklimsel katký saðladýkça millet bahçelerinin öneminin anlaþýldýðý belirtilen açýklamada, þunlar kaydedildi:
"Muhalefetin veya bazý basýn yayýn kuruluþlarýnýn, yeþil alaný artýran, karbon emisyonunu düþüren ve vatandaþlarýmýza sosyal bir yeþil hayat alaný sunan millet bahçelerine karþý çýkmalarýný hayretle karþýlýyoruz. Millet bahçesi projelerimizin, yurdumuzun dört bir yanýndaki ilçelerimizden gelen talepler ve þehirlerimizin ihtiyaçlarý doðrultusunda yapým aþamalarý, faaliyet verimliliði, bakýmý gibi teknik meselelerin her bahçede ayrý ayrý kontrolü ve takibi yapýlmaktadýr.
Yaþanan 6 Þubat depreminin yaralarýný sarmaya çalýþtýðýmýz için, þüphesiz önceliðimizi afet bölgesi ihya ve inþa etmektir. Ama yaþanan deprem, bize toplanma alanlarýnýn da önemini bir kez daha iþaret etmiþtir. Bu anlamda altýný çizmek gerekir ki açýklanan tasarruf tedbirleri kapsamýndaki hususlarý dikkate alarak, 2053 Net Sýfýr Emisyon hedefi kapsamýnda yapýmý devam eden millet bahçesi projelerimizi tamamlayacaðýz."