''Trol saldýrýsý'' diyen Tunç Soyer'e dikkat çeken çýkýþ: Küçümsemeniz bir gaflet halidir
ABONE OL

Geçtiðimiz günlerde Ýzmir'de vatandaþlar kentteki sivrisinek istilasý ve pis koku nedeniyle seslerini duyurmuþlardý. Vatandaþýn tepkisini görmeyerek küçümseyen Tunç Soyer, önlem almak yerine "trol saldýrýsý" diyerek geçiþtirdi. AK Partili Hamza Dað ise, Soyer'e tepki gösterdi.

CHP yönetimindeki Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, kentte yýllardýr vatandaþýn kabusu olan kötü koku ve sivrisinek sorunuyla ilgili konuþtu.

Fondaþ Halk TV ekranlarýnda açýklamalarda bulunan Soyer, iki konuyu da 'trol saldýrýsý' olarak nitelendirdi.

'KÖTÜ KOKU' ÞÝKAYETLERÝ TROL ATAÐI'

Kokunun neredeyse tamamen bittiðini belirten Soyer, "Geçen yýl vardý. Fakat bu trol ataklarý gerçekten Ýzmir'den de yönlendirilmediði için bilmiyorlar, farkýnda deðiller. Koku meselesi yok." dedi.

SÝVRÝSÝNEK KONUSUNU DA TROLLERE BAÐLADI

Konuyla ilgili elinde grafiklerin olduðunu söyleyen Soyer, "Ben size grafikleri gösterebilirim geçen sene koku nedeniyle aldýðýmýz þikayetlerin sayýsýyla bu sene aldýðýmýzý. Neredeyse sýfýra yakýn. Þikayet asla almýyoruz. Çünkü çok büyük iþler yaptýk orada. Çok önemli adýmlar attýk, çok büyük devrim yaptýk. Yani 50 senelik bir hikayeyi çözüyoruz þu anda. Sivrisinek meselesi de biraz trol ataðý. Ne yazýk ki o da öyle." ifadelerini kullandý.

AK PARTÝ'DEN TEPKÝ: SORUNLARI GÖRMEZDEN GELMEYÝN ÇÖZÜM ÜRETÝN

Soyer'e sosyal medya hesabýndan yanýt veren AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Hamza Dað, "Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný, Ýzmirli hemþehrilerimizin müþterek þikayeti olan yaz aylarýndaki kronik koku ve sivrisinek meselelerini 'Hayali' bir þekilde troll saldýrýsý olarak görüp yok sayarak bu konuyu savuþturmaya çalýþmýþ. Sn. Tunç Soyer, Ýzmirlilerin en temel belediye hizmetlerinden yararlanamadýðýný düþüncesini 'Troll' diyerek küçümsemeniz bir gaflet halidir. Hemþehrilerimiz sizden bu sorunlarý görmezden gelmenizi deðil, meselelere kalýcý çözümler üretmenizi istemektedir." açýklamasýnda bulundu.