TRT'de bu akþam: ''Gazze'yi Görüyorum'' belgeseline saatler kaldý
ABONE OL

TRT'den yapýlan açýklamaya göre, belgesel bugün 13.30'da TRT World'de, 20.00'de ise eþ zamanlý olarak TRT 1, TRT 2, TRT Belgesel, TRT Türk ve TRT Avaz'da, 21.00'de ise TRT Haber'de ilk kez ekrana gelecek.

Ýsrail'in, Gazze'de uyguladýðý soykýrýma karþý dünya genelindeki protestolar devam ediyor. Dünya devletleri kýnama mesajlarý gönderirken, aktivistler ise gösteriler düzenliyor. Gerçekleþtirilen gösterileri dünyaya duyurmak amacýyla TRT Ýç Yapýmlar altý bölümlük belgeseli hazýrlandý.

FÝLÝSTÝN ÝÇÝN TEK YÜREK OLAN PROTESTOCULARIN HÝKAYELERÝ EKRANA GELECEK

Belgeselin ilk bölümünde, Oslo'da gerçekleþtirilen protesto eylemleri görüntülendi. Eyleme katýlan Norveçli ve Filistinli aktivistler, Gazze'deki soykýrýmýn bir an önce durdurulmasý ve Filistin topraklarýnýn özgürlüðüne kavuþmasýný istedi.

Meydanlarda ve sokaklarda gerçekleþen eylemlere, öðrenciler, avukatlar ve sanatçýlarýn yaný sýra sýradan vatandaþlar da katýldý. Norveçli ve Filistinliler, dünyada en büyük fonlarýna sahip Norveç'in, Ýsrailli þirketlerle ticaret yaparken bu fonlarý kullanmamasýný talep ediyor.

Ayrýca belgeselin her bir bölümünde, dünyanýn farklý bir ülkesinde Gazze soykýrýmýna karþý çýkan kiþilerin hikayeleri ekrana gelecek.

Yönetmenliðine Bora Akarsel ve Duygu Kepenek'in imza attýðý, yapýmcýlýðýný ise Kepenek'in üstlendiði belgeselin sonraki bölümlerinde, Güney Afrika, ABD, Japonya, Ýngiltere ve Güney Kore'de düzenlenen protestolar izlenebilecek.

  • gazzeyi görüyorum belgeseli
  • gazze