TSK yerle bir etti! Terör örgütü PKK/PYG'nin imdadýna yine ABD yetiþti
ABONE OL

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik operasyonlar sürerken, ABD kontrolündeki bölgelerde petrol çýkarýp Avrupa'ya satan PKK'da panik hakim. TSK'nýn düzenlediði hava harekatlarýndan sonra terör örgütünün petrol çýkarma faaliyeti durma noktasýna geldi.

Yeni Þafak'ýn haberine göre; PKK'nýn sözde üst yönetimi "acil" koduyla bir araya geldi. Toplantýda, hasar gören petrol tesisleri nedeniyle örgütün maddi yönden aldýðý darbe konuþuldu. TSK'nýn vurduðu elektrik tesislerinin büyük zarar gördüðü ve onarýmýnýn zaman alacaðý belirtildi. ABD'li yetkililer, hava harekatlarýyla zarar gören petrol ve gaz tesislerinin onarýlýp yenilenmeye baþlandýðýný örgütün sözde üst yönetimine iletti. Terör örgütü PKK, Türkiye'nin Kuzey Irak ve Suriye'deki operasyonlarýný durdurmasý için ABD'ye çaðrý yapmýþtý.

YILDA 25 MÝLYON VARÝL PETROL

Terör örgütü PKK'nýn en önemli finans kaynaðýný, ABD'nin kontrol ettiði bölgelerden çýkardýðý petrol oluþturuyor. Yýlda 24 milyon 90 bin varil ile 25 milyon 550 bin varil petrol çýkaran PKK'nýn, bu petrolün varilini Avrupalý devletlere 15 ila 19 dolar arasýnda sattýðý belirtiliyor.