Türkiye Gençlik Vakfý'nýn Samsun il ve ilçe temsilciliklerinin açýlýþý TÜGVA Yüksek Ýstiþare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoðan'ýn katýlýmýyla bugün yapýldý. Kur'an-ý Kerim tilaveti ile baþlayan açýlýþ töreni, TÜGVA Samsun Ýl Baþkaný Mustafa Demir'in konuþmasý ile baþladý. Demir, açýlýþta emeði geçen herkese þükranlarýný sundu.
Açýlýþta konuþan ve gençlere seçmek istedikleri yol hakkýnda fikir veren TÜGVA Yüksek Ýstiþare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoðan, "Açýlýþýný yaptýðýmýz merkezler, teknolojinin ve bilimin daha ileriye taþýnmasýna fayda saðlayacak olan merkezler. Bunlar Türkiye'nin geleceðinin, gençlerinin, sizlerin vakit geçirirken geleceklerine katký saðlayacaklarý yerler. Türkiye'nin önünde 2 yol olduðunu görmek durumundayýz. Bunlardan 1 tanesi Türkiye'nin belli kesimler tarafýndan çok özenilen 'keþke bizde bunlar gibi olsak' dedikleri 'Batý' deðil mi? 'Bir Avrupa, Amerika gibi olsak keþke' hani oradaki zenginlikleri teknolojileri Türkiye'de olmadýðý zamandan kalan bir özentiyle bekleyen, 'keþke onlar gibi olsak' bir yol bu. Yani inancýmýz, dinimiz, kültürümüz, kimliðimiz bunlarýn hepsini kaybetmek kaydýyla Batý'nýn bir payandasý, benzeri, parçasý olmak ve yönlendirmelerine açýk olmak. Ne derse onu yapacaksýn. 'Þurayla ticaret yapacaksýn, þunu üretemezsin, bunu sen yapamazsýn, þuraya asker gönderemezsin, buraya gönderebilirsin.' Bir yol tamamen bu. Nedir bu? Özgürlük müdür, baðýmsýzlýk mýdýr? Bu özgürlük de baðýmsýzlýk da deðildir. Özgürlük, baðýmsýzlýk demek; 85 milyon nüfusunuz varsa, dünyanýn böylesine kritik bir konumu size aitse, bu topraklara tutunmayý gerektiriyorsa özgürlük ve baðýmsýzlýk demek ancak önümüzdeki 2. yol ile mümkün olur. Bu 2. yol; kendi kimliðimizi, inancýmýzý, kültürümüzü kuþanarak kendi kararlarýmýzý verdiðimiz geleceði inþa etmek" dedi.
Ülke olarak yaþanan geliþmeler neticesinde Türkiye'nin 21. yüzyýla damga vuracaðýný ifade eden Bilal Erdoðan, "Türkiye'de inançlý insanlara 'gerici, yobaz' dediler. 28 Þubat'ýn yýl dönümündeyiz. Bu insanlarý töhmet altýnda býrakýrken hep þunu iddia ettiler; 'Namaz kýlana adam, camiye girip çýkana adam, Kur'an okuyan adam, bunlarýn bilimden, teknolojiden, fenden haberi olmaz. Bunlar gericidir' dediler. Þimdi bunun böyle olmadýðý anlaþýldý. Artýk bunu söyleyecek durumlarý dahi kalmadý. Bugün geliþmiþlikle, bilimle, teknolojiyle dinin imanýn böyle bir alakasý olmadýðý ortaya çýktý. Gayet muhafazakar, dindar, camiye girip çýkan, Kur'an okuyan insanlarýn Türkiye'nin teknolojik geliþimine ne denli katkýlar saðladýðý herkes tarafýndan görüldü. Bu ne demektir? Gelin hep birlikte geleceðinizi yani gençler, 21. yüzyýl sizin yüz yýlýnýz. Geleceðimizi kendi kimliðimizle inþa edelim. Hem kendi inancýmýzý, kültürümüzü daha saðlam sýký sýký tutalým, koruyalým hem de dünyanýn 21. yüzyýlýna damgasýný vuracak iþleri milletçe yapalým. Þu 20 yýlda nerelerden nerelere gelebildik. Neleri yapabilir hale geldik. Uluslararasý iliþkilerde, ticarette, siyasi aðýrlýk olarak Türkiye'de dünyada nasýl bir yere geldi. Þimdi biz bundan sonraki 20 yýlda 40 yýlda neleri yapabileceðimizi daha iyi görüyoruz. Gerçekten daha bir þey görmedik. Türkiye olarak 21. yüzyýlda damgamýzý vuracaðýz. Bundan hiç endiþeniz olmasýn. Ama ne yapacaðýz; çalýþacaðýz" diye konuþtu.
TÜGVA'nýn faaliyetlerinden bahseden, TÜGVA'nýn gençlerin geleceðine dair yapmak istediði iþleri yapabilmelerini saðlamak için var olduðunu anlatan Erdoðan, gençleri bilim ve teknoloji alanýnda yeni buluþlara imza atmaya davet etti. Erdoðan, "Siz sporda, sanatta, kültürde ilerlemek istiyorsanýz iþte TÜGVA'nýn atölye ve alanlarý sizin emrinizde. Dolayýsýyla sizin projeniz olacak TÜGVAda bunu gerçekleþtirmek için gerekli destekleri bulacaksýnýz. O yüzden TÜGVA Türkiye gençliðinin yanýnda, Türk gençlerinin hayallerinin gerçekleþtirmesinin yanýnda kendi kimliðiyle, kendi inancýyla özgür ve baðýmsýz Türkiye'nin inþasýnda en baþ aktör olarak bulunmaya devam edecek ve gençlerimiz için var olacak. Gençler de TÜGVA'yý yalnýz býrakmayacak. Buralar annelerin, babalarýn ve ailelerin çocuklarýný güvenle emanet edecekleri, çocuklarýn hoþça vakit geçirirken kendilerini geliþtirecekleri, ortak projeler yapacaklarý çok faydalý yerler. Bütün emeði geçenlere ve destek olanlara teþekkür ediyorum" þeklinde konuþtu.
Her zaman gençlere destek vermek için çalýþtýklarýný dile getiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Daðlý, "Bugün sadece burasý deðil, bunun gibi 11 binamýzýn açýlýþýný yapýyoruz. Gençler için uðraþýyoruz ve uðraþmak durumundayýz. Gelecek için elimizden ne geliyorsa bunlarý gençlerimiz için hazýr hale getirmemiz gerekiyor. Bu manada tüm kurumlarýmýz ile gençlerimiz için varýz" ifadelerini kullandý.
Gençlerin Türkiye'nin geleceði olduðunu vurgulayan Samsun Büyükþehir Belediye Baþkaný Mustafa Demir, "TÜGVA, çok önemli bir birliktelik. Her zaman gençlerimizin ve sizlerin yanýndayýz. Yetiþemediðiniz yerde destek vermeye hazýrýz. Samsun'da çok güzel bir gayretiniz var. Yeni binanýz hayýrlý olsun" açýklamasýnda bulundu.
Programda konuþan TÜGVA Genel Baþkaný Enis Eminoðlu ise, destek veren herkese teþekkür ederek, "Bu sene TEKNOFEST Samsun'da gerçekleþecek. Gaziantep'in ardýndan ilk kez Anadolu'da Samsun'da gerçekleþtirilecek. Bu anlamda da çok kýymetli görüyoruz. 28 Þubat'ta gerici, irticacý dedikleri insanlar bugün Türkiye'yi çok baþka bir noktaya getirmiþ oldu" dedi. "Burada yapacaðýmýz çalýþmalar da bunlara zemin hazýrlamýþ olacak" diye devam eden Eminoðlu, "Türkiye'yi daha ileriye getirecek olan buradaki genç kardeþlerimiz ve onlarýn heyecaný, motivasyonudur" diye konuþtu.
Açýlýþ konuþmalarýn ardýndan toplam 12 temsilciliðin açýlýþ kurdelesi kesildi. Bilal Erdoðan ve protokol üyeleri, daha sonra incelemelerde bulundu, gençlerle sohbet etti.