Veli Okulu Projesi'nde dikkat çeken müfredatýnda ergenlik, toplumsal cinsiyet, siber zorbalýk, akran zorbalýðý, ev içi iletiþim konularý iþleneceði duyuruldu.
Hem savunuculuk hem eðitim
81 ilde anne babalara hitap edecek olan projenin lansman toplantýsýnda "Mizaç Merkezli Anne-Babalýk Nedir?" baþlýklý eðitim konferansýyla açýlýþ gerçekleþtirildi.
Veli Okulu, ebeveynler için çocuk ve gençlere dair pek çok soruyu cevaplýyor. 6 haftalýk programda; aile iletiþimi, ergenlik problemleri, duygu kontrolü, akran zorbalýðý, zararlý alýþkanlýklar ve baðýmlýlýklar, öðrenme güçlükleri konularý da sýrasýyla ders olarak iþlenecek.
Gençlerin aileleriyle ilgili problemlerine odaklanacak olan program Türkiye genelinde psikoloji, pedagoji, rehberlik ve iletiþim alanýndaki uzman eðitimcilerle uygulanacak. Aile içi iletiþimin güçlenmesi, çocuk ve ergen psikolojisi, gençliði tehdit eden zararlý alýþkanlýklar, aileyi bozmaya yönelik unsurlar gibi konularda farkýndalýk oluþturulacak.
Güçlü aile güçlü nesil!
Açýlýþ konuþmasýnda projenin önemine dikkat çeken TÜGVA Genel Baþkaný Ýbrahim Beþinci, "Ailesini koruyamayan milletler kültürlerini ve baðýmsýzlýklarýný da koruyamazlar. Aileyi güçlendirmek; aileyi zayýflatan, küçümseyen, karalayan yaklaþýmlara karþý ise duruþ sergilemek hepimizin üstüne düþen bir vazife, boynumuza yüklenmiþ bir borçtur." dedi.
Gençliðe yönelik tehditlerin bertaraf edilmesi ve problemlerin çözülmesinde en önemli alanýn aile konusu olduðunu vurgulayan Beþinci, "Evet. Aile konusunda problemler var. Ancak çözüm de üretebiliyor muyuz? Toplumun içine sirayet eden hastalýklarý görmek önemlidir ama yetmez. Reçete de sunmak, çözümler geliþtirmek gerekir. Ýþte bu projeyle Kadýn ve Aile Koordinatörlüðümüz çok güzel bir çalýþmanýn yolunu açýyor. Þuurlu ebeveyn olmak, aile içi iletiþimi çözmek ve hem anne babalarýn hem de çocuklarýn daha saðlýklý, güçlü, þuurlu olmalarý için çözüm yollarýný masaya yatýrýyor." Diyerek "güçlü aile güçlü nesil" mesajý verdi.