TÜÝK baþkanlýðýnda 'Ýstatistik Konseyi 18. Toplantýsý' gerçekleþtirildi
ABONE OL

TÜÝK'ten yapýlan açýklamaya göre, "Ýstatistik Konseyi 18. Toplantýsý"nda, 2022-2026 dönemini kapsayan 4. Resmi Ýstatistik Programý deðerlendirildi.

Toplantý kapsamýnda deprem ve sel gibi afetler nedeniyle ihtiyaç duyulan, idari sýnýrlardan baðýmsýz nüfus verisi üretildi ve bu veri "https://cip.tuik.gov.tr" web adresinden eriþilebilen Coðrafi Ýstatistik Portalý'nda yayýmlandý.

Ülkelerin Avrupa Ýstatistikleri Uygulama Esaslarý etik ve kalite ilkelerine uyum düzeylerinin belirlenmesi ve istatistik üretim süreçlerinin deðerlendirmesi için Avrupa Birliði Ýstatistik Ofisi (Eurostat) tarafýndan "Emsal Tarama Çalýþmasý" gerçekleþtirilecek.

Toplantýda TÜÝK'in yaný sýra diðer resmi istatistik üreten kurum ve kuruluþlarla kapsamlý görüþmeler gerçekleþtirildi, 2023 Yýlý Resmi Ýstatistik Programý'nýn genel deðerlendirilmesi yapýldý.

RESMÝ ÝSTATÝSTÝK PROGRAMI

Türkiye Ýstatistik Kanunu kapsamýnda, kurum ve kuruluþlarýn katkýlarýyla 2007 yýlýndan itibaren beþer yýllýk dönemler için Resmi Ýstatistik Programý hazýrlanýyor. Resmi Ýstatistik Programý ile disiplinli bir istatistik üretimi ve yönetimi amaçlanýyor. Türkiye Ýstatistik Kanunu'nun sadece TÜÝK'i deðil, Türkiye Ýstatistik Sistemi'nde istatistik üretimine katkýda bulunan tüm kurumlarý kapsadýðý vurgulanýyor.