Tunç Soyer, Ýmamoðlu'nu yüz üstü býraktý: Ayný fikirde deðilim
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçimlerin ardýndan kaos yaþandý. Genel Merkez, adeta kriz merkezi halini aldý. ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nun baþlattýðý deðiþim çaðrýsýnýn ardýndan Genel Baþkan Kemal Kýlýçdaroðlu'na istifa baskýsý arttý.

Ýstanbul'u unutup koltuk hevesine kapýlan Ekrem Ýmamoðlu, umduðu desteði bulmak için birçok isimle görüþme yaptý. Onlarýn arasýnda, CHP'li Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer de vardý.

Ýki isim, 'deðiþim' gündemiyle toplantý yaptý. Kapalý kapýlar ardýnda yapýlan görüþmenin Kemal Kýlýçdaroðlu'nu rahatsýz ettiði iddiasý ortaya atýldý. Günler süren suskunluðun ardýndan yerel bir televizyon kanalýna katýlan Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, Ekrem Ýmamoðlu'nu þoke edecek açýklamalar yaptý. Parti içinde deðiþim tartýþmalarýný baþlatan Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu ile yaptýðý görüþmenin ayrýntýlarýný anlattý.

Seçim öncesinde de düzenli olarak bir araya geldiklerini aktaran Soyer "Hemen hemen ortalama 2 ayda bir, bir araya geldik. Hem kendi þehirlerimizdeki sorunlarý hem Türkiye'ye dair ortak yapabileceklerimizi deðerlendirme fýrsatý bulduk. Bunlar çok kýymetli buluþmalardý. Birbirimizden hem ilham alýyorduk hem birbirimize bu anlamda yakýnlaþýyorduk. Dostluk, kardeþlik baðý kuruluyordu. Fakat seçimlerden sonra hiç bir araya gelmedik. Orada da büyük bir kopukluk oldu maalesef" ifadesini kullandý.

'FARKLI DÜÞÜNÜYORUM' DEDÝ

Görüþmede, Ekrem Ýmamoðlu'nun fikirlerine destek vermediðini ifade eden Tunç Soyer, "Bugüne kadar birbirimizin gözünün içine bakarak yol aldýk. Bundan kaynaklý bir araya gelmeyi çok önemsedim. Benim de Ýzmir duruþu adýný verdiðimiz bildirimiz oldu. Onun da yaptýðý bir açýklama oldu. Bunlarý birbirimizle paylaþalým, birbirimizle satýr aralarýndaki konular nedir, aklýmýzdan geçen gerçekten nedir bunlarý netleþtirmek için bir araya geldik.

1 saat civarýnda buluþma oldu. Bütün bunlarý masaya yatýrdýk. Görüþmede ben daha çok onu dinledim. Onu dinlemek istedim. Ben onu merak ediyordum. Bizim ne yaptýðýmýz ile ilgili tereddüt yok ancak onun aklýndan geçenlerle ilgili çok da bilinmeyen, anlaþýlmadýðýný düþündüðüm birçok þey var. O buluþma daha çok onu dinlediðim, anlamaya çalýþtýðým bir görüþme oldu. Bunlarý uzun uzun anlatmayacaðým. Benim farklý düþündüðümü net olarak ifade ettim, bildiride de ifade ettik" açýklamasý yaptý. Açýk açýk Kemal Kýlýçdaroðlu'na destek verdiðini vurguladý.

"ÝÇÝME SÝNDÝREMEDÝM"

Soyer, görüþmeyi Ekrem Ýmamoðlu'nun ne düþündüðünü öðrenmek için yaptýðýný da söyledi.

"Ekrem Bey'in kamuoyunda deðerlendirmeleri oldu. Ancak ben bunu içime sindiremedim. Basýn vasýtasý ile haberdar olmak doðru biçim deðildi. Sadece medya üzerinden Ekrem Bey'i anlamak istemem. Bu olamaz. Nedir aklýndan geçen 'anlat bir' demek istedim" diyerek devam etti.